„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Atcelta nodeva par suņu turēšanu

pexels.com

No 1. februāra stājies spēkā pilsētas domes lēmums, saskaņā ar kuru pilnībā tiek atcelta nodeva par suņu turēšanu (līdz šim bija jāmaksā 8 eiro). Šāds lēmums pieņemts sakarā ar to, ka, lai izsekotu tam, kā tiek maksāta pašvaldības nodeva, bija nepieciešams atsevišķs administratīvais resurss, turklāt nekādas sankcijas par nodevas nemaksāšanu nebija paredzētas. Pašlaik visās Latvijas pašvaldībās ir savi saistošie noteikumi un nodevas par mājdzīvnieku turēšanu. Piemēram, Rīgā nodevas apmērs ir 10 eiro. Dzīvnieku tiesības nosaka „Dzīvnieku aizsardzības likums”, Ministru kabineta noteikumi un Pārtikas un veterinārā dienesta darba reglaments, kurš uzrauga barības kvalitāti, suņu dzīves utt. apstākļus.

Nodevas atcelšana Daugavpilī neatbrīvo suņu saimniekus no pienākuma reģistrēt (Lauksaimniecības datu reģistrs), vakcinēt un čipēt suņus, sākot no sešu mēnešu vecuma.