„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.6 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī notiks Pašvaldību savienības kongress

Publicitātes foto

11. maijā Daugavpilī notiks 29. Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongress, šāds lēmums 6. februārī pieņemts LPS valdes sēdē. Gatavību rīkot kongresu bija izteikusi Valmiera, Daugavpils pilsēta, Valkas un Gulbenes novads. Lai gan visas četras vietas atbilst kongresa rīkošanai izvirzītajiem kritērijiem, šoreiz priekšroka dota Daugavpilij.

Neklātienē LPS 29. kongresa mājvietai daugavpilieši izvēlējušies pilsētas vēsturiskā centra dominanti – Vienības namu, kas aizvadītā gada nogalē nosvinēja 80. dzimšanas dienu.

Līdz šim LPS kongress 13 reizes noticis Jūrmalā, divreiz Liepājā un pa vienai reizei Viesītē, Ērgļos, Jelgavā, Priekuļos, Skrundā, Mārupē, Pārgaujas novada Stalbē, Koknesē, Aucē, Aizkrauklē, Smiltenē, Alūksnē un divreiz arī Latgalē – 2002. gadā Līvānos un 2012. gadā Preiļos.

„Latvijas Pašvaldību savienības 29. kongress notiks Latvijas simtgades zīmē, un zīmīgi, ka par pašvaldību lielākā foruma norises vietu izvēlēta Latgale, kur ar pirmo Latgales latviešu kongresu Rēzeknē pirms 101 gada likts pamats mūsu valstij,” ir gandarīts LPS priekšsēdētājs Gints Kaminskis.