„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Palīdzēsim ugunsgrēkā cietušai ģimenei

freeimages.com

25. februārī Daugavpilī izcēlās liels ugunsgrēks, kurā nodega māja Kauņas ielā. Bez mājokļa palika ģimene ar bērnu, Daugavpils 9. vidusskolas otrās klases audzēkni, bet vectēvs nokļuva slimnīcā.

„Beidzamajā laikā mūsu skolas darbinieku un skolēnu dzīvē notiek daudz nelaimju,” saka 9. vidusskolas direktors Artūrs Fedotovs, „tāpēc mēs palīdzam kopā – visa skola.” Pirmajā stāvā pie dežurantes ir kārba, kurā visi, kuri vēlas palīdzēt, var atstāt nepieciešamas mantas, kā arī kārbiņa ziedojumiem. Ģimenei vajadzīgs bērnu un pieaugušo apģērbs, kancelejas piederumi, sadzīves priekšmeti u.c. Savukārt ziedojumus var pārskaitīt uz kontu LV83HABA0551006190227 (Jeļena Martiņaka).

Pirmie ziedojumi – siltas vējjakas, gultas veļa utt. jau nogādāta cietušajiem. Viņi pamazām atgūstas, māte jau atsākusi strādāt, bērns iet skolā.

Ir zināms, ka pašvaldība piešķīrusi ģimenei pagaidu pašvaldības mājokli Grīvā. Turklāt šādos gadījumos dome izmaksā materiālo palīdzību 1500 eiro apmērā, kā arī piedāvā vairākus citus sociālos pakalpojumus.

Pašvaldības mājas lapā ievietots brīdinājums privātmāju īpašniekiem, kuriem ir vērīgāk jāseko apkures ierīču, katlu un dūmvadu tehniskajam stāvoklim. Ziema ir ugunsnedrošs periods, tāpēc jābūt īpaši uzmanīgiem un rūpīgi jāuzrauga iekurtā krāsns.