„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Jaunā rūpnīca var kļūt par vecās kopiju

pexels.com

Pagājušajā nedēļā Daugavpils domē pilsētas vadība tikās ar potenciālajiem investoriem no Nīderlandes, kuri vēlas uzcelt Daugavpilī jaunu dzīvnieku izcelsmes produktu pārstrādes rūpnīcu. Tādējādi šī ražotne kļūs par savdabīgu nesen slēgtās firmas „SW Kover” aizstājēju.

„Jaunais uzņēmums tiešām darbojas līdzīgā jomā, kā nesen slēgtā „SW Kover” ražotne, taču tā darbība ir plašāka,” paziņoja domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, „mēs ļoti vēlamies, lai tas uzsāktu darbību Križu mikrorajonā.”

Neskatoties uz zarnu kalibrēšanas firmas „SW Kover” bēdīgo pieredzi Mežciemā, investori ir gatavi dialogam ar iedzīvotājiem (sabiedriskā apspriešana), ievērot visas Valsts vides dienesta un citu normatīvo aktu prasības. Savukārt pašvaldība sola atbalstu, uzlabojot industriālo infrastruktūru, piešķirot nekustamā īpašuma nodokļu atvieglojumus un dažādu juridisku formalitāšu kārtošanu.

Ja Nīderlandes komersanti un pašvaldības dienesti īstenos projektu, pilsētā tiks radītas aptuveni 200 darba vietas. Savu lēmumu investori plāno paziņot pēc divām nedēļām.