„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Līvānu slimnīcā palielināja algas

pexels.com

Pašvaldības SIA „Līvānu slimnīca” šogad ir par 20-40% palielinājusi mediķu algas.

Kā teica SIA „Līvānu slimnīca” valdes loceklis Vadims Krimāns, slimnīca ne tikai strādā stabili, bet arī attīstās, pateicoties valsts un Līvānu novada pašvaldības atbalstam. „Darba samaksa ir stabilitātes rādītājs. Līvānu mediķiem algu pieaugums ir ļoti labs, ja salīdzinām vidējās algas Latgalē. Pērn darba samaksu varējām palielināt par 5%, bet šogad šis pieaugums medmāsām ir jau 26%, bet ārstiem – 20-40%,” teica V. Krimāns.

Līvānu slimnīca cenšas piesaistīt jaunos mediķus, piemēram, šogad darbu uzsākušas trīs māsiņas. V. Krimāns pastāstīja, ka slimnīca ir piesaistījusi trīs dežūrārstus un ginekologu, turklāt ar slimnīcu sadarbojas Rīgas un Daugavpils ārsti, tostarp otolaringologs, kardiologs u.c.

Runājot par piecu līmeņu slimnīcu reformu, V. Krimāns uzsver, ka Līvānu slimnīca arī turpmāk sniegs terapijas pakalpojumus un palīdzēs hroniskajiem slimniekiem. Taču Līvānos nav aktuāla ķirurģijas nodaļa, jo šajā jomā spēcīga ir gan Daugavpils, gan Jēkabpils reģionālā slimnīca, ar kuru Līvānu slimnīcai noslēgts sadarbības līgums.

Pateicoties līgumam ar Jēkabpils reģionālo slimnīcu, Līvānu slimnīca saņems vairāk nekā 300 000 eiro no Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstītās pakalpojumu pieejamības uzlabošanas programmas. Līvānu slimnīca plāno uzstādīt jaunu rentgenaparātu (pirms tam pielāgos telpas) un iegādāties jaunas funkcionālas gultas un mēbeles.