„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Skolas stadiona vietā – stāvvieta

Jeļena Ivancova

Stadiona vietā, kuru izmanto Daugavpils Centra vidusskolas audzēkņi, drīzumā tiks uzbūvēta autostāvvieta. Sporta ielā jau novietots celtniecības konteiners.

„Sporta zonas vietā tiešām taps autostāvvieta,” pilsētnieku minējumus apstiprināja domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, „firma „Ditton Group” ir divu zemes gabalu, kas atrodas pie skolas, īpašniece un ilglaicīga nomniece, tāpēc šis process ir pilnīgi likumīgs.”

Jautājums par teritorijas izmantošanu pie Centra vidusskolas tika risināts laikā, kad domi vadīja Rita Strode. Pirms vairāk nekā desmit gadiem pašvaldība un „Ditton Group” vadība noslēdza zemes gabala, kas atrodas iepretim Daugavpils Universitātes kopmītnei, nomas līgumu. Tas ir spēkā līdz 2019. gada decembrim ar piebildi, ka gadījumā, ja uzņēmums šajā vietā uzbūvēs vairākas augstceltnes, tas uz 50 gadiem tiks atbrīvots no nomas maksas.

Noskaidrojot detaļas, „Latgales Laiks” saņēma atšķirīgu informāciju, ko sniedza Igors Prelatovs un Īpašuma pārvaldīšanas departamenta vadītāja Ivonna Funte.

I. Prelatovs apgalvo, ka „Ditton Group” jau ir tiesības uz teritorijas bezatlīdzības izmantošanu  pusgadsimtu garumā, jo firma pirms tam uzbūvējusi pilsētai tenisa kortu teritorijā starp 3. un 9. vidusskolu (Stacijas iela). Savukārt I. Funte uzsvēra, ka firma joprojām maksā nomas maksu 3% apmērā no kadastrālās vērtības, un nekādas izmaiņas šajā līgumā pagaidām nav veiktas.

Autostāvvietas būvniecība paredzēta, pamatojoties uz veco detaļplānojumu, kurš tika izstrādāts  daudzstāvu ēku kompleksam. Acīmredzot, „Ditton Group” tādējādi nolēma atrisināt pilsētas stāvvietu deficīta jautājumu pilsētas centrā. Interesanti, ka tas tiek darīts, neskatoties uz to, ka blakus – Alejas ielā (pie lielveikala „Maxima”) pavisam nesen uzbūvēta plaša autostāvvieta, kura drīzumā tiks paplašināta, ierīkojot vēl vienu zonu Kandavas ielā.

Nekustamā īpašuma platība ir aptuveni 3500 kv. m // Google Maps foto

Zemes gabala Sporta ielā kopējā platība ir 3500 kvadrātmetri. Šeit atrodas divi nelieli futbola laukumi, tenisa korti un vieta strītbolam. Tas viss tuvākajā laikā tiks nojaukts. Centra vidusskolas direktors Jurijs Visockis pagaidām atteicās komentēt, kā turpmāk tiks organizētas skolēnu sporta nodarbības ārā.