„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Paralimpieši saņems lielākas naudas balvas

Google.com

Pateicoties Krāslavas šķēpmetēja paralimpieša Dmitrija Silova diskusijām ar Latvijas paralimpisko komiteju (LPK) par godīgām naudas balvām Eiropas un pasaules paralimpisko čempionātu godalgoto vietu ieguvējiem, tiek izstrādāti jauni Ministru kabineta noteikumi.

Kā teica Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs, jauno MK noteikumu projekts tiks izskatīts līdz 30. aprīlim ar ministrijas un Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšlikumu piešķirt naudas balvas sportistiem paralimpiskajās sacensībās. Proti, tie varētu būt 50% no olimpisko sporta veidu naudas balvu apmēra attiecīgajā sacensību kategorijā, savukārt atlikušos 50% saņemtu LPK paralimpiskā sporta attīstībai. Tikmēr no 2018. gada valsts budžeta LPK saņems 365 000 eiro pielāgotā sporta attīstībai.

Pērnā gada nogalē AS „Latvijas valsts meži” noziedoja 120 000 eiro sporta nozares attīstībai, tostarp paralimpiešu un paralimpisko sporta veidu komandu sagatavošanai un dalībai starptautiskajās sporta sacensībās 2018. gadā, pastāstīja E. Severs.

D. Silovs telefonsarunā ziņu par jauno MK noteikumu projektu un papildus finansējumu uzņēma priecīgi, jo paralimpiešu gatavošanās sacensībām prasa lielus naudas līdzekļus, tāpat viņš atgādināja, ka arī sportisti ar invaliditāti popularizē Latviju.