„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Latgales novada rikšotāji konkurē ar lietuviešiem

Foto E. Krūmiņa

10. martā ar Lietuvas sportistu trīskāršu uzvaru finālā noslēdzās Dagdas rikšotāju sacensības, tomēr, kā teica sacensību galvenais tiesnesis un rīkotājs Anatols Viškurs, skatītāji visos braucienos varēja vērot Latgales un Lietuvas sportistu cīņas sparu.

„Mūsu pašu Dagdas novada pārstāvis Jānis Ruskulis rāda labu sniegumu ne tikai Dagdas muižas trasē, bet arī Lietuvas sacensībās. Proti, viņš šogad jau izcīnījis sudraba godalgu Baltijas valstu lielākajās zirgu rikšotāju sacensībās „Sartai 2018” (Lietuva) un bronzas medaļu Lietuvas simtgades sacensībās. Jānim arī Dagdas rikšotāju sacensībās, kur viņš startēja ar zirgiem Hipnozas, Idille un Dakota, ir viena uzvara un divas bronzas godalgas. Klātesošais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pasniedza Jānim Zemkopības ministrijas balvu. Tāpat Latgales rikšotāju sniegumu atzinīgi novērtēja Latvijas Zirgaudzētāju biedrības vadītājs Edgars Treibergs,” pastāstīja A. Viškurs.

Ar godalgām priekšsacīkstes noslēdza Dagdas novada sportiste Tatjana Avdejenko ar zirgiem Hing Sanna  un Leopardas (divas bronza medaļas),   Krāslavas novada sportisti Marisela Jeromenko ar zirgu Virdģinija (sudrabs) un Josifs Mančinskis ar zirgu Gagarina (sudrabs), kā arī  Rēzeknes novada sportistes Kristīne Stašule ar zirgu Fiksažs (zelts) un Jeļena Stašule ar zirgu Gercogs (bronza).

Kā teikts iepriekš, finālā triumfēja lietuvieši Antanas Juškenas ar zirgu Kuoros broline (1. vieta), Gintaras Radzevičius ar zirgu Delavaras (2. vieta) un Raimondas Dirse ar zirgu Ilves Tooma (3. vieta).

Vaicāts, kāpēc finālā iekļuva trīs lietuvieši, Anatols Viškurs paskaidroja, ka Lietuvas rikšotāji piedalās sacensībās biežāk, un tas uzlabo arī braukšanas meistarību.