„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.2 °C
skaidrs laiks

Eglainē makšķernieki sacentās par balvām

Dmitrijs Orehovs izcīnīja godalgu gan individuālajā, gan komandu grupā // Foto P. Makaveckis

10. martā Eglaines pagastā, atpūtas bāzē „Saliņas”, gandrīz 40 zemledus makšķerēšanas cienītāji sacentās par Ilūkstes novada čempionāta balvām.

Galvenais tiesnesis Vladimirs Žigajevs pastāstīja, ka visvairāk godalgu izcīnīja mājinieki. Proti, Ilūkstes komanda „Brētliņas”, kurā apvienojās Vjačeslavs Šidlovskis, Dmitrijs Orehovs un Maksims Kurtišs, ieguva trešo vietu komandu kopvērtējumā. Vīri noķēra 1,106 kg zivju.

Sudraba medaļas izcīnīja Daugavpils  novada komanda „Bijušie” (1,7 kg loms), bet pirmo vietu -- Madonas novada komanda „Vecie līņi” (2,302 kg loms).

Individuālajās sacensībās savā grupā Ilūkstes pārstāvjiem Rutai Buldurei ir sudraba (loms 0,363 kg), bet Žannai Urbānei (0,059 kg) un D. Orehovam (0,296 kg) -- bronzas medaļa. Savukārt ilūkstietis Leonīds Barišņikovs, kurš noķēra lielāko zivi -- 208 g smagu asari, saņēma speciālo balvu.

Žannai Urbānei ir bronzas godalga

Tāpat tika sveikts daugavpilietis Jurijs Deiko gan par uzvaru jauniešu grupā, gan par mazāko zivi -- ķīsi. Jāteic, ka speciālā balva par mazāko zivs iedibināta pirmo reizi.

Notika arī tradicionālais āliņģu urbšanas uz laiku konkurss, kur veiksmīgākais bija daugavpilietis Eduards Marčuks.

Pēc piecām „copes” stundām sacensību rīkotāji un atbalstītāji, atpūtas bāzes „Saliņas” saimnieks Vitolds Kveders un darbinieki, pacienāja makšķerniekus ar zivju zupu.