„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Rosina 11. novembri noteikt par svētku dienu

dnmm.lv

Saeima ceturtdien, 15. martā, izskatīšanai parlamenta komisijās nodeva grozījumus likumā par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, kurā piedāvāts Lāčplēša dienu noteikt kā svētku dienu, raksta lsm.lv.

Šo priekšlikumu atbalstīja 77 deputāti, pret iestājās astoņi un vēl trīs atturējās.

Ierosinājumu izteica partijas “Vienotība” Saeimas frakcija. Tās deputāts Atis Lejiņš (“Vienotība”) Saeimai norādīja, ka “tā vairs nav nekāda sēru diena, bet gan svētku diena”.

Iepriekš "Vienotība" norādīja, ka 11. novembris kā oficiāla brīvdiena būtu cieņpilns žests un saliedējoša iniciatīva gan Latvijas simtgadē, gan sagaidot Bermontiādes simtgadi 2019. gadā.

2019. gadā tiks atzīmēta 100. gadadiena kopš 1919. gada 11. novembra, kad Latvijas armija guva uzvaru pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saucamo Bermonta karaspēku. Pieminot šo notikumu, 11. novembris jeb Lāčplēša diena šobrīd noteikta kā oficiāla atceres diena, lai godinātu Latvijas brīvības cīnītājus.

“Vienotības” Saeimas frakcija sola sagatavot grozījumus likumdošanā, lai noteiktu 11. novembri par oficiālu svētku dienu.