„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

„Dzelzceļnieki” finālā sacentīsies ar „lūšiem”

Aleksandrs Macuks spēlē ar „RSU/Miltiņkrogs-Dobele” bija viens no aktīvākajiem futbolistiem, viņš guva beidzamos vārtus, savukārt regulārajā čempionātā bija precīzs 12 reizes // Foto: Sergejs Kuznecovs

Komanda „LDz Cargo/DFA” iekļuva Latvijas telpu futbola pirmās līgas finālā. Pusfināla uzvarētāju noskaidroja divu spēļu summā. Izbraukuma spēli Rīgā ar komandu „RSU/Miltiņkrogs-Dobele” daugavpilieši aizvadīja lieliski, izcīnot uzvaru ar rezultātu 7:1. Tā bija ļoti laba rezerve pirms atbildes spēles. Jurijs Halimons toreiz guva sešus vārtus.

Savukārt atbildes spēli „LDz Cargo” aizvadīja bez sasprindzinājuma. Jāatzīmē, ka pirms dažām stundām vairākums komandas futbolistu piedalījās Daugavpils telpu futbola čempionāta finālā, tāpēc bija jādomā par spēku sadalīšanu, taču to pietika abām spēlēm.

Tādējādi „dzelzceļnieki” atdeva iniciatīvu, vairāk spēlējot no aizsardzības. Sākumā tas deva rezultātu, taču spēles otrajā pusē lika sevi manīt nogurums. Beigās pretinieki ieguva pārliecību un izlīdzināja rezultātu – 4:4, cerot izcīnīt uzvaru. Savukārt laukuma saimnieki „iesēdās” aizsardzībā.

Taču „RSU/Miltiņkrogs-Dobele” aizraušanās ar uzbrukumiem sagādāja komandai nepatīkamus mirkļus – tika zaudēti divi vārti, un uzvaru svinēja „LDz Cargo”.

„LDz Cargo” pretinieki finālā jau ir zināmi – tie būs „Jēkabpils lūši”. „Jēkabpils lūši” savā pusfinālā pārliecinoši tika galā ar Rietumu konferences līderi komandu „Liepāja”, izcīnot divas uzvaras – 11:4 un 9:4. Tādējādi par pirmās līgas spēcīgākās komandas titulu finālā cīnīsies divas Austrumu konferences Latgales komandas. Regulārajā čempionātā daugavpilieši divreiz uzvarēja „lūšus” ar vienādu rezultātu – 4:2.

Komandas „LDz Cargo” treneris Mihails Zizeļovs: „Šoreiz sanāca tā, ka komanda bija pieteikta pilsētas čempionātam. Gan tur, gan pirmajā līgā bija atbildīga spēle. Spēki tika sadalīti līdzīgi, tāpēc uzdevumu izpildījām gan tur, gan šeit. Šajā spēlē mums bija savi plāni, jo mums bija labs pirmās spēles rezultāts (7:1). Mūsu taktika bija nezaudēt vairāk kā arī sešu vārtu starpību, un mēs tikām ar to galā.

Fināls notiks Rīgā, tā būs viena spēle. „Jēkabpils lūši” ir neērti pretinieki. Regulārajā čempionātā mēs uzvarējām viņus abās spēlēs, taču tas nenācās viegli. Tāpēc fināls solās būt interesants.

Ar sastāvu mums viss ir kārtībā, pusfinālā nebija traumu. Visi ir veseli, finālam gatavosimies pēc pilnas programmas un optimālā sastāvā.”

Latvijas čempionāts 2017/2018. Pusfināls (2. spēle), Daugavpils. 2018. gada 18. marts

„LDz Cargo/DFA” - „RSU/Miltiņkrogs-Dobele” – 6:4 (3:1)

Vārti: Radevičs (11`, 38`), Kozlovs (12`), Koļcovs (17`), Halimons (23`), Macuks (38`) – Baļčūns (19`), Zagrebins (22`), Strautiņš (28`), Kravčenkovs (33`)

„LDz Cargo/DFA”: Solims, Dmitrijevs, Catlakšs, Ostrovskis, Ivanovs, Koļcovs, Volkovs, Ciršs, Kozlovs, Halimons, Radevičs, Rasčevskis, Macuks

„RSU/Miltiņkrogs-Dobele”: Andrejevs, Puhaļskis, Al. Mhitarjans, Kravčenkovs, Stankevičs, Baļčūns, Zagrebins, Pinka, Ludboržs, Strautiņš, Giorgadze, Ar. Mhitarjans, Radčenko, Dobrājs