„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Spīdvejam joprojām trūkst naudas

Sergejs Kuznecovs

89 000 eiro – šādu summu Daugavpils domes deputāti gatavojas piešķirt biedrībai „Speedway Grand Prix of Latvia» spīdveja junioru skolas atbalsta ietvaros. Neskatoties uz to, spīdveja klubam „Lokomotīve” joprojām ir finansiālas grūtības, jo tam vairs nesniedz palīdzību agrākais sponsors – VAS „Latvijas dzelzceļš”.

Spīdveja skolā Daugavpilī darbojas jau piecdesmit gadus un nesen tika pieņemts lēmums veikt nelielu iekšēju reorganizāciju. Tagad finansējums junioriem (pašlaik ir 15 spīdvejisti) un pamatsastāvam tiks piešķirts atsevišķi. Taču pagaidām nav skaidrības, kāda turpmāk būs situācija ar pieaugušajiem spīdvejistiem un regulāro sacensību rīkošanu. Kluba „Lokomotīve” prezidents Valērijs Šidlovskis uzskata, ka pašlaik naudas pietiks tikai līdz jūnijam. Turklāt viņš skeptiski vērtē  pilsētas vadības mēģinājumus saņemt no „Latvijas dzelzceļa” aptuveni 100 000 eiro.

„Atklāti sakot, līdzekļu deficīts mums ir katru gadu, mēs jau esam pie tā pieraduši,” ironiski saka V. Šidlovskis, „neviens, pat pašvaldība, nespēj mums garantēt stabilu finansējumu. Mēs dzīvojam ar cerību, un pagaidām tā no mums nenovēršas.”

SK „Lokomotīve” prezidents mierīgi uztver faktu, ka pašreizējo līdzekļu nepietiek Eiropas U21 komandu čempionāta fināla organizēšanai, kurš ieplānots Daugavpilī 1. septembrī. V. Šidlovskis pateicas visiem uzņēmējiem, lieliem un maziem sponsoriem, kuri dažādi atbalsta „Daugavpils tautas sportu”.

Jāatzīmē, ka arī šogad uzņēmumi – spīdveja sponsori varēs pretendēt uz ienākumu nodokļa atvieglojumiem, ziedojot biedrībai „Speedway Grand Prix of Latvia». Šādu iespēju pērn izmantoja daudzas pilsētas firmas. Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas motosporta federācija turpmāk plāno atbalstīt šo programmu, lai gan šogad to sagaida noteiktas izmaiņas.