„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Pēters Dzalbe – jaunais SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” valdes priekšsēdētājs

rezekne.lv

Otrdien, 27. martā, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs apstiprināja amatā SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” valdes priekšsēdētāju Pēteri Dzalbi, kurš amatam izvēlēts konkursa rezultātā.

Rēzeknes pilsētas mērs, kā kapitāla daļu turētājs, izteica augstu novērtējumu pašreizējā valdes locekļa Vjačeslava Spiča veiktajam darbam: “Jūsu darbs piecu gadu garumā ir nesis daudz labas pārmaiņas uzņēmuma darbībā. Ir veikti daudzi nozīmīgi uzlabojumi darbā ar klientiem, daudz ir paveikts māju siltināšanas jomā, ir izveidoti stabili kontakti ar citiem pilsētas uzņēmumiem – “Rēzeknes siltumtīkli”, “Rēzeknes ūdens” un citiem. Taču nekas nestāv uz vietas, un uzņēmumam ir jāvirzās uz priekšu gan projektu sagatavošanas un realizācijas jomā, gan arī jāveido vēl ciešāki kontakti ar SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” apsaimniekojamo namu iedzīvotājiem, jārada vēl plašāka mājas uzkrājumu aprites un namos veicamo darbu pārskatāmība, pēc iespējas plašāk iesaistot šo jautājumu risināšanā apsaimniekojamo namu iedzīvotājus. Tātad, darbības lauks un arī atbildība par paveikto paplašinās, tādēļ es ceru, ka turpmākā nu jau divu SIA “Rēzeknes Namsaimnieks” valdes locekļu sadarbība būs veiksmīga un vēl lietderīgāka Rēzeknes iedzīvotājiem.”

Rēzeknes domes priekšsēdētājs minēja, ka P. Dzalbem ir zināšanas un pieredze daudzās jomās, kas var būt noderīgas mūsu pilsētas iedzīvotājiem un ievērojami paplašinās uzņēmuma darbības loku. Mērs ar abiem valdes locekļiem apsprieda vairākus jautājumus un ieskicēja darba uzdevumus, piemēram, kā vienuviet apkopot informāciju par ilgstošiem parādniekiem un rast pareizāko šīs problēmas risinājumu, sadarbojoties ar rēzekniešus apkalpojošiem uzņēmumiem. Tika pārrunāti Rēzeknes dzīvnieku patversmes veikumi un arī iespējas piesaistīt dzīvnieku patversmei vairāk līdzekļu pamesto dzīvnieku uzturēšanai, un daudzi citi jautājumi.

Pēteris Dzalbe “Latgales mācību centrā” pasniedzis namu pārvaldnieka un nekustamā īpašuma speciālista mācību programmās, centrā “Buts” – komercdarbības pamatus. Bijis arī Daugavpils pilsētas domes Revīzijas komisijas priekšsēdētājs un revidents. No 2010. līdz 2013. gadam bija Daugavpils domes deputāts. Paralēli tam strādāja biedrības “Daugavpils namu pārvaldnieks” valdes priekšsēdētāja amatā, apsaimniekojot mājas Daugavpils teritorijā, palīdzot māju vecākajiem dibināt individuālas biedrības ar mērķi piesaistīt ES struktūrfondu līdzekļus un pašvaldības grantus māju renovācijai un pieguļošās teritorijas labiekārtošanai. No 2013. līdz 2017. gadam bija ievēlēts par Daugavpils Domes priekšsēdētāja vietnieku, kur bija atbildīgs par pilsētas ekonomikas attīstību un ES struktūrfondu finansējuma piesaisti.