„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Rēzeknē aizvadīta pirmizrāde lugai “Dievs. Daba. Darbs.”

rezekne.lv

Annas Brigaderes autobiogrāfiskās triloģijas pirmā daļa “Dievs, daba, darbs” ir kā piemineklis, autores veltījums ģimenei, kas viņu izaudzinājusi par izcilu Latvijas kultūras personību. Izrāde nupat uzvesta Rēzeknes teātrī “Joriks”, piesaistot plašu skatītāju loku no visas Latvijas.

Annele ir kalpu jaunākās ģimenes atvase, zinātkāra meitene, kura par visu vairāk grib iederēties pieaugušo pasaulē. Dienu no dienas viņa meklē iespējas būt tuvāk mātei, tēvam vecmāmiņai un māsai Liziņai, taču darbs tos spītīgi tur pie sevis un nelaiž vaļā. Viss izmainās dienā, kad Annele aizklīst no mājām, un nokļūst pļavā – brīnumainā vietā, kur viņa atrod jaunus draugus un domubiedrus.

Režija, dramaturģija – Edgars Niklasons. Scenogrāfija – Gints Sippo. Spēlē – Laura Atelsone, Elizabete Bikovska. Mūzika – Kaspars Niklasons, video – Evita Rusova, horeogrāfija – Alise Putniņa.

Nākamā izrāde jau 7. aprīlī plkst. 18.00.