„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī aizdomās par slepkavības izdarīšanu aiztur vīrieti

pixabay.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā dzīvoklī NMPD mediķi konstatējuši vīrieša līķi ar iespējamo vardarbīgo nāvi. Notikuma vietā nekavējoties ieradās VP Daugavpils iecirkņa likumsargi, kuri saistībā ar notikušo uzsāka kriminālprocesu un tajā pat dienā aizturēja iespējamo vainīgo personu.

1.aprīļa vakarā ap plkst. 17:50, Valsts policija saņēma informāciju no mediķiem, ka Daugavpilī kādā dzīvoklī ir atrasts 1978.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām durtām brūcēm. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Pēc pašlaik policijas rīcībā esošās informācijas, kāds 1978.gadā dzimis vīrietis, kopā ar 1981.gadā un 1958.gadā dzimušam sievietēm, ka arī 1954.gadā dzimušo vīrieti kopīgi svinēja svētkus. Visdrīzāk, kopīgas alkohola lietošanas laikā, starp minētajām personām bija izcēlies konflikts, kas parauga kautiņā. Kautiņa laikā cietušajam tika nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp arī tādi, kas visticamāk arī kļuva par viņa nāves iemeslu. 
Turpat, notikuma vietā likumsargi aizturēja aizdomās turēto personu, kādu 1954.gadā dzimušo vietējo iedzīvotāju. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Pašlaik policijā turpinās izmeklēšana, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt tuvākajā laikā tiesa lems arī par drošības līdzekļa piemērošanu.

Pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) — soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.