„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Cigaretes „točkā” nenonāks

pexels.com

Valsts policijas darbinieki ieguva informāciju, ka Kārsavā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei 27. martā Ludzas iecirkņa likumsargi veica vairākas kratīšanas, kuru rezultātā vienā no Kārsavas privātīpašumiem tika konstatēta nelikumīgu cigarešu glabātava. Kratīšanas laikā tika konfiscēti 66 400 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, ka arī bez akcīzes marķējuma. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess, ka arī tiek pārbaudīta 1957. gadā dzimušas sievietes un 1984. gadā dzimušā vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, likumpārkāpēji šos tabakas izstrādājumus plānoja realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās (t.s. «točkās»). Šobrīd policisti turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamiem vainīgajiem par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.