„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Jaunieši uzvar muzikālos konkursos

Danilam Ivanovam patīk dziedāt latviešu tautasdziesmas // Foto: Egita Terēze Jonāne

Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas audzēkņi guvuši sasniegumus Latvijas un starptautiskos konkursos.

Danila Ivanovs izcīnīja 2. vietu Arvīda Žilinska Starptautiskajā vokālistu konkursā Jēkabpilī. Mācīties bērnu mūzikas skolā Danilu pamudinājusi mamma, un viņš izvēlējies vokālo mūziku. Puisis ir pārliecināts, ka var paspēt visu, ja vien ir vēlēšanās: „Vokālistam galvenais instruments ir balss, tomēr jāprot arī izrādīt emocijas, kas dažreiz ir ļoti grūti.” Danila atzinās, ka vēlas apgūt arī vijoles spēli.   

Marta Ažiganiča ieguva 3. vietu Latvijas mūzikas izglītības iestāžu stīgu instrumentu spēles konkursā. Spēcīgāko jauno čellistu vidū žūrija novērtēja Martas sniegumu. „Man patīk čells, kuru dēvē par lielo vijoli. Spēlēju čellu jau deviņus gadus. Vijole man šķita par skaļu, bet kontrabass - par lielu, bet čells ir pa vidu un tam ir patīkams skanējums. Es atskaņoju dažādu žanru mūziku, jo patīk eksperimentēt,” uzsvēra Marta.    

Flautiste Renāte Sauleviča godalgota ar 3. vietu Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu spēles konkursā, ko rīkoja Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola. Meitene pastāstīja, ka flautu spēlēja arī viņas tētis un māsa. Renāte flautu spēlē vismaz divas stundas dienā. 

Trešo vietu poļu un latviešu dziesmu konkursā, kuru katru gadu rīko Daugavpils poļu kultūras centrs, ieguva Santa Sarule. Viņa atzīst, ka poļu dziesmas esot visskaistākās, jo skan viņas dzimtajā valodā.

Tāpat godalgas izcīnīja Līna Kuzņecova (1. v.) un Dana Šaripova (1. v.) Daugavpils konkursā „Franču dziesma”, Edgars Samorodovs (2. v.), Alisa Larionova (3. v.), Božena Rakicka (3. v.) Starptautiskajā pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkursā „Naujene Wind 2018”, kā arī E. Samorodovs (2. v.), Alberts Olafs Ustinskovs (3. v.), Alisa Larionova (3. v.). B. Rakicka (3. v.) Latgales mūzikas skolu pūšaminstrumentu spēles konkursā, Nataniels Simha Rasnačs (1. v.), Vladislavs Sevruks (3. v.) Starptautiskajā Alfrēda Kalniņa vokālistu konkursā. Tikmēr starptautiskajā konkursā „Jaunie talanti 2018” Lietuvā veiksmīgi piedalījās Ieva Putne (2. v.), Pāvels Vasiļkovs (2. v.), Arkādijs Gorbunovs (2. v.) un Annija Misjune (3. v.), savukārt Anastasija Jevstigņejeva ierindojās 2. vietā starptautiskajā konkursā „Gradus ad parnassum sirmium” (Serbija).  

Renātas Saulevičas ģimenē flautu spēlēja arī viņas tētis un māsa

Liels balvu birums bija Staņislava Broka jauno dziedātāju konkursā - 1. pakāpes un uzvarētāja diploms piešķirts Vilmai Vanaģelei un Līgai Znutiņai, 1. pakāpes diploms - V. Sevrukam, Danai Šaripovai, duetam Diānai Paškevičai un Anastasijai Ģermanei, jaunāko un vecāko klašu meiteņu ansamblim. Tāpat daugavpilieši saņēma 14 otrās un trešās pakāpes diplomus.

Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks atzina, ka  audzēkņi izcīnījuši dažus desmitus godalgu, turklāt skolas pūtēju orķestris ne tikai uzvarēja valsts konkursā, bet arī saņēma ceļazīmi dalībai Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos.