„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Brīvdienās svilināja zāli

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigāde saņēma 57 izsaukumus uz kūlas ugunsgrēkiem, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 157 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies svētdien Daugavpils novada Demenes pagastā, kur pērnā zāle dega 28 hektāru platībā, bet Daugavpils novada Tabores pagastā pērnā zāle dega 50 hektāru platībā. Iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā svētdien Rēzeknes novada Silmalas pagastā dega pirts. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

6. aprīlī VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Čornajas pagastu, kur dega vienstāva ražošanas ēkas jumta pārsegums 10 kv. m. platībā. Naktī uz sestdienu ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastu, kur vienstāva saimniecības ēkai dega jumta pārsegums 12 kv. m. platībā. Bet svētdien VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Pelēču pagastu, kur dega koka šķūnis 50 kv. m. platībā.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Līvānu novada Turku pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Notikuma vietā, sazinoties ar pazudušo pa mobilo tālruni, cilvēks tika atrasts un nodots VP darbiniekiem.