„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

TEC-3 modernizācija – zem jautājuma zīmes

Neskatoties uz Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pozitīvo lēmumu, Daugavpils var zaudēt līdzfinansējumu jaunas katlu mājas būvniecībai TEC-3 zonā. Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komitejas deputāti nonāca pie šāda secinājuma, klausoties ziņojumu par 3. termocentrāles modernizāciju.

„Daugavpils siltumtīklu” projektu vadītāja Oļesja Duškeviča, kura lasīja ziņojumu, atzīmēja, ka uzņēmumā ir nopietnas bažas sakarā ar pašvaldības kavēšanos juridisku jautājumu risināšanā. Jaunu katlu iepirkums būvdarbu vajadzībām jau notiek, bet tā pirmais posms, visdrīzāk, beigsies maijā, taču visam šim procesam bija jānotiek daudz agrāk. Tagad dome ir nostādīta fakta priekšā – līgums ar banku par kredīta noformēšanu uz 15 gadiem jānoslēdz ne vēlāk kā pēc mēneša, bet būvdarbiem jāsākas septembrī. Pretējā gadījumā pilsētai neizdosies saņemt Eiropas fondu finansiālu atbalstu 5,2 miljonu eiro apmērā.

Bez Eiropas fondu atbalsta siltumtīklos var sākties „domino efekts” – šis projekts ir ļoti nepieciešams, lai uzņēmums spētu normāli darboties. Ja jaunā katlu māja netiks izbūvēta, perspektīvā tas var novest pie TEC-3 privatizācijas, jo, lai kompensētu tik ievērojamu summu, būs jāpiesaista privātie investori.

Pilsētas saimniecības komitejas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis kritizēja domes vadības darbu, kura, viņaprāt, neveltī pienācīgu uzmanību šim projektam jau kopš 2017. gada oktobra. Rezultātā deputāti nobalsoja par ar TEC-3 saistīto juridisko jautājumu risināšanas paātrināšanu. Turklāt jau tuvākajā laikā domē tiks veikta šim projektam piesaistīto ekspertu darbības revīzija.