„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Vienības pamatskolas skolēni iepazīst avīzes redakcijas darbu

Daugavpils Vienības pamatskolas skolotāji un skolēni kopā ar 16 Latvijas skolu komandām iesaistījušies projektā “Atbalsts Latvijas jauniešu medijpratībai”.  Projektu finansiāli atbalsta ASV vēstniecība Latvijā.

3.aprīlī „Latgales Laika” redakcijā viesojās Daugavpils Vienības pamatskolas 9.klases skolēni, lai iepazītos ar avīzes tapšanas procesu. Avīzes redaktores Inese Minova un Jeļena Ivancova, un valdes locekle Iveta Valpētere jauniešiem deva iespēju ielūkoties avīzes vēsturē un arhivēšanā, pastāstīja par reportieru darbu un avīzes maketēšanu, par informācijas vākšanas un apkopošanas niansēm, avīzes rubriku plānošanu, materiālu atlases principiem, informācijas meklēšanas, vērtēšanas un pārbaudes iespējām un citām ar redakcijas darbu saistītām lietām. Skolēnus pārsteidza darbinieku veicamā darba apjoms, daudzveidība un atbildība. Skolēni interesējās par žurnālista darbu – materiālu vākšanas procesu, interviju un aprakstu veidošanu un izglītības iespējām.

Jaunieši atzina, ka avīzes tapšanas process ir ļoti radošs, aptver dažādas jomas un iemāca pārvarēt grūtības, bez kurām neiztikt arī žurnālistikā.