„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.0 °C
skaidrs laiks

„Latgales Laiks” – sportiskākā avīze

Aleksandrs Rube

13. aprīlī Daugavpilī un novadā notika vairāki masu treniņi pirms skrējiena „Bigbank Skrien Latvija”, kurā norisināsies 29. aprīlī. Garās un īsās distances skrēja gan pašvaldības darbinieki, gan iedzīvotāji un uzņēmumu darbinieki, tostarp arī „Latgales Laika” redakcija.

Pirmais treniņskrējiens notika pulksten piecos no rīta – organizatori nolēma skriet reizē ar firmas „Latvijas Maiznieks” darbiniekiem. Pēc tam Daugavpils domes Jaunatnes un sporta departamenta Sporta nodaļas un biedrības „Sportlat” pārstāvji sarīkoja iesildīšanos visiem tiem, kurš rīta stundās atradās pie „Kaijas” uz Rīgas šosejas. Tad pienāca kārta skriet Daugavpils novadam – sporta entuziasti apmeklēja Sventi, Vaboli, Špoģus, Naujeni un Locikus. Savukārt pilsētā skrēja pašvaldības, apdrošināšanas firmu, Marka Rotko mākslas centra, Valsts policijas, tūrisma jomas darbinieki. Viens no „lielā treniņa” noslēguma pasākumiem bija vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju skrējiens, kurā startēja tikai mūsu redakcijas darbinieki, viņu draugi un radinieki.

Tādējādi avīze „Latgales Laiks” kļuva par labas sporta tradīcijas – mediju skrējiena ap Dubrovina parku pamatlicēju. Apļa garums ir 820 metri, kuru redakcijas kolektīvs noskrēja 5 minūtēs 45 sekundēs. Par pasākuma galveno joku kļuva priekšlikums plašsaziņas līdzekļu darbiniekiem skrējienā ņemt līdzi somu ar fotoaparātiem, videokamerām, mikrofoniem, bet kā papildus pārbaudījumu – skrējiena laikā kādu intervēt.

Kopumā šajā dienā par treniņu dalībniekiem kļuva 1100 cilvēki. Organizatori nobrauca 242 kilometrus mašīnās un noskrēja gandrīz 100 km. Tie, kuri piedalījās visos treniņskrējienos, sadedzināja vairāk nekā 1500 kilokalorijas. Aktīvākie skriešanas cienītāji saņēma atlaižu kuponus reģistrācijai pusmaratonam „Bigbank Skrien Latvija”.

Treniņu galvenie rīkotāji – Daugavpils domes sporta pasākumu organizatore Inese Kaļiņina, tūrisma kluba „Sniegpulkstenīte” locekle Viktorija Kozlovska un skrējienu „Bigbank Skrien Latvija” kurators Aigars Strauss

Daugavpils domes Sporta nodaļa un biedrība „Sportlat” aicina visus piedalīties pusmaratonā, kas pēc divām nedēļā, notiks Daugavpilī. Izņemot galveno distanci (21,1 km), visi interesenti varēs skriet 5,5 un 10,5 kilometrus. Būs arī bērnu skrējiens un mazuļu rāpošanas sacensības. Ne tik sportiskiem un aizņemtākiem cilvēkiem tiks piedāvāta distance „Mans skrējiens Latvijai” – 2 kilometri bez laika kontroles.