„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Kāds būs sieviešu volejbols

2015. gadā sieviešu volejbola klubs „miLATss” debitēja Baltijas līgā. Šajā laikā komandai nebija  izdevies izcīnīt nevienu trofeju, bet 2017./2018. gada sezonas noslēgumā daugavpilietes kļuva par Latvijas čempionāta bronzas medaļniecēm.

Kluba trenere Žanna Zaņegina uzskata, ka tā nav robeža – ja izdosies saglabāt sastāvu, jau nākamajā sezonā var nospraust augstākus mērķus.

Paradoksāli, bet pagājušajā sezonā Baltijas līgā daugavpilietes startēja lieliski un izcīnīja piekto vietu. Savukārt šosezon iekļuva izslēgšanas spēlēs no astotās vietas un izkrita jau pirmajā kārtā. Taču tieši šogad var teikt, ka komanda sākusi veidoties kā saliedēts kolektīvs, saka Ž. Zaņegina.

„Pašlaik veidojas mūsu kodols – tās ir piecas spēlētājas, tostarp četras noticēja man un palika Daugavpilī. Gada laikā meitenes ir ievērojami progresējušas gan tehnikā, gan taktikā. Es teiktu, ka viņas tikai sāk „plaukt”, gluži kā ziedi, tikai sāk demonstrēt savu potenciālu. Īsta komanda izveidojās nevis pagājušajā sezonā, bet šī gada februārī,” atzīmē Ž. Zaņegina.

„miLATss” spēlētāja Aleksandra Kovaļenko: „Šosezon mums nācās saliedēties. Pirms gada mūsu bija vairāk, tagad – mazāk, tāpēc nebija citas izejas, kā vien saņemties un cīnīties ar tiem spēkiem, kuri ir mūsu rīcībā.”

Kā būs nākamajā sezonā, nav skaidrības. Pašlaik Ž. Zaņegina piešķīrusi komandai pelnīto atpūtu, bet maijā gaida atbildi, vai meitenes būs gatavas cīnīties atkal. No viņu atbildes būs atkarīgs, kāds būs sieviešu volejbols šī gada rudenī Daugavpilī.

Ja komanda izies laukumā ar kodolu, kas pašlaik jau ir izveidojies, var gaidīt labu sniegumu. Spēlētāju vidējais vecums ir 22 gadi, līdz 26 gadiem sieviešu volejbolā ir labākais vecums.

„Aleksandrai Kovaļenko ir milzīgs potenciāls. Ienese Raciņa sāk atvērties. Sezonas sākumā, vidū un beigās – tie ir trīs dažādi cilvēki. Inese ir jau gandrīz gatava servētāja. Viņa plāno braukt mācīties uz Rīgu, bet spēlēt klubā „miLATss”. Terēze Hrapāne šeit būs vēl gadu, viņa ir ļoti spēcīga uzbrukumā. Iveta Aļohina paveikusi lielu darbu, ar katru reizi viņa demonstrē aizvien labāku sniegumu. Visas meitenes ir malači. Mēs esam pieradušas cita pie citas, saprotam, kādus uzdevumus vēlamies risināt. Mēs esam pavisam tuvu augstu mērķu sasniegšanai,” teica Ž. Zaņegina.

VK „miLATss” rezultāti

Sezona

Baltijas līga

Latvijas čempionāts

2015/2016

11. vieta

¼ fināls 

2016/2017

5. vieta

4. vieta

2017/2018

8. vieta

3. vieta