„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Pastaiga interaktīvajā ērču mežā Daugavpilī

visitdaugavpils.lv

Vai zinām, kas notiek mūsu organismā brīdī, kad mums piesūcas ar encefalītu inficēta ērce? Kā mūsu organisms tiek galā ar ērču encefalīta vīrusu, ja ir veikta vakcinācija? Kuri Latvijas novadi šogad ir atzīti par bīstamākajiem ērču encefalīta izplatības ziņā. Vai esam droši un pārliecināti, kā pasargāt sevi no ērcēm, dodoties dabā? Kā justies droši un sadzīvot ar dabu? Vai drīkstam vakcinēties pavasarī un vasarā, kad ērces ir jau aktīvas? Kā rīkoties, ja piesūkusies ērce? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par ērcēm būs iespējams atrast “Interaktīvajā ērču mežā” Daugavpilī, tirdzniecības centrā “SOLO” (Rīgas iela 9) jau šajā nedēļas nogalē.

Iestājoties siltākiem laika apstākļiem, ērces ir kļuvušas aktīvākas, taču vēl joprojām iedzīvotāji nesteidz vakcinēties pret ērču encefalītu. Aptaujas dati liecina, ka 60% vairums iedzīvotāju nav vakcinējušies pret šo bīstamo slimību, taču reizē atzīst, ka ieteiktu to darīt citiem. Lai izglītotu iedzīvotājus par to, kādas sekas uz cilvēka veselību var atstāt ērču encefalīts, T/C “SOLO” no 21. līdz 22. aprīlim darbosies “Interaktīvais ērču mežs”, kas apmeklētājiem būs pieejams no plkst. 12:00 līdz 19:00.

Interaktīvajā ērču mežā ikvienam būs iespēja uzzināt svarīgāko par piesardzības pasākumiem, kas veicami, lai pasargātu sevi no ērču piesūkšanās. Informatīvajos stendos ikviens apmeklētājs varēs uzzināt svarīgāko par ērču pārnēsātajām slimībām, kā arī aplūkot karti ar bīstamajiem novadiem, kuros ir vislielākā ērču encefalīta izplatība. Interaktīvā ērču meža būtiskākā aktivitāte būs virtuālās realitātes brilles, kurās ielūkojoties apmeklētāji varēs uzzināt, kā vakcīna mūsu organismā iznīcina ērču encefalīta vīrusu.