„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Stāvvietas gaida asfaltu

Vispirms celtnieki būvēs promenādes stāvvietas, pēc tam – celiņus // Foto: Aleksandrs Rube

Pagājušajā gadā pilsētā vairāku apstākļu dēļ netika noasfaltētas daudzas stāvvietas, kā arī jaunā promenāde gar Lielo Stropu ezeru. Tagad būvnieki cer, ka drīzumā sāks darbu asfaltbetona rūpnīca un varēs atsākt remontdarbus.

Būvējot trīs kilometrus garo promenādi, atklājās divas problēmas. Pirmkārt, daži darbi nebija saskaņoti ar privātpersonām, kurām pie ezera pieder nekustamais īpašums. Otrkārt, vietā, kur  bija ieplānota promenāde, tika konstatētas vērtīgas sugas koki, kuras nedrīkst zāģēt. Lai nokārtotu juridiskos jautājumus, būvdarbu termiņš sākotnēji tika pagarināts līdz oktobrim, pēc tam – līdz šī gada pavasarim. Savukārt koku dēļ nācās veikt pārplānošanu, kura tika pabeigta vien maija beigās.

„Promenādi pabeigsim pa daļām,” pastāstīja Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Artūrs Džeriņš, „kad būs iespējams, par darbiem atbildīgā Daugavpils firma „Latgales Ceļdaris” sāks stāvvietu asfaltēšanu, bet pēc tam – celiņu pārplānošanu.”

2017. gada oktobrī Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komiteja rīkoja izbraukuma sēdi, kas bija veltīta stāvvietu būvniecībai pilsētas robežās. Toreiz atklājās visai nepatīkama situācija – ilgstošās lietavas neļāva celtniekiem pabeigt vairāku stāvvietu asfaltēšanu. Turklāt problēmu radīja ne tikai laika apstākļi, bet arī nepamatoti garie tehniskie pārtraukumi. Jo īpaši tas attiecināms uz stāvvietu Kandavas ielā 1 (pie Esplanādes parka), Alejas ielā 96 (labajā pusē) un Klusajā ielā pie Valsts ieņēmumu dienesta un kapsētas.

Stāvvietu Klusajā ielā nespēj pabeigt jau divus gadus

Pašlaik vairāk iemeslu kavēties ar stāvvietu būvdarbu turpināšanu. Darbi jāsāk aprīļa beigās – maija sākumā. Pretējā gadījumā pilsētas domes atbildīgo struktūru pārstāvji neizslēdz, ka būvniekiem var tikt noteikta liela soda nauda par nolaidību savu pienākumu pildīšanā.