„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Latgalē un Sēlijā uzstādīs elektrotransporta stacijas

wikimedia.org

Subatē un Dagdā tiks uzstādītas elektrotransporta uzlādes stacijas.

CSDD informē, ka šogad atklās jau 70 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas pie Eiropas transporta tīkla (TEN-T) ceļiem vai to tuvumā un lielākajās apdzīvotajās vietās. Savukārt Subatē un Dagdā stacijas plānots uzstādīt nākamajā kārtā, jo pilsētas atrodas Eiropas transporta tīklu reģionā ar iedzīvotāju skaitu virs 5000.

Ilūkstes novada pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītājs Reinis Līcis pastāstīja, ka Subatē elektrotransporta uzlādes stacija tiks ierīkota Tirgus laukumā. Šobrīd pašvaldība lieto divus elektromobiļus, kas vasarā ar vienu uzlādes reizi var nobraukt 120 km, bet aukstā ziemā -- nedaudz mazāk. „Tas ir videi un cilvēkam draudzīgs transports,” uzsvēra R. Līcis.

Elektrotransporta uzlādes staciju atrašanās vietas tiek noteiktas, ievērojot vairākus kritērijus, piemēram, attālumu starp stacijām, publisko vietu tuvumu, pieejamās elektropieslēguma jaudas u.c.

CSDD elektrotransporta uzlādes staciju projekts tiek īstenots par ES fondu naudu un tas paredz aptuveni 150 šādu objektu ierīkošanu visos reģionos.