„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Atbalsts dīķu īpašniekiem

pexels.com

Līdz 15. maijam dīķu īpašnieki, kuri dīķus reģistrējuši Lauksaimniecības datu centrā kā akvakultūras dzīvnieku novietni un kuri vēlas audzēt jaunus akvakultūras veidus, var pieteikties atbalsta pasākumam „Akvakultūra, kas nodrošina vides pakalpojumus”, informē Lauku atbalsta dienests (LAD). 

LAD piešķirs atbalstu par zivju dīķu platību, ja atbalstam pieteiktā kopējā dīķu platība nav mazāka par 3 ha un katra dīķa platība nav mazāka par 0,1 ha.

Dīķiem jābūt reģistrētiem nekustamā īpašuma kadastra informācijas sistēmā kā zemei zem zivju dīķiem vai zivju dīķa. Turklāt dīķi jāizmanto, lai audzētu akvakultūras dzīvnieku produkciju pārdošanai. Atbalsta pretendenta ienākumiem no akvakultūras produkcijas pārdošanas jābūt vismaz 250 eiro no katra atbalstam pieteiktā dīķu platības hektāra, izņemot platību, kas norādīta kā ziemošanas dīķi. Atbalsta apmēru nosaka atbilstoši normatīvajiem dokumentiem, piemēram, ja dīķu īpašnieks gadā iegūst produkciju 500--600 kg/ha, tad viņš saņems atbalstu  343 eiro/ha. Par atbalsta programmu var jautāt, piezvanot uz LAD klientu tālruni 67095000.