„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Centās piekukuļot policijas darbinieku

pixabay.com

Valsts policija saņēma informāciju no vairākiem autovadītājiem, ka Kārsavas novadā kāda automašīna brauc, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus un apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus. Reaģējot uz šo informāciju, 16. aprīlī VP Latgales reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki Kārsavas novada Mežvidu pagastā apturēja kādu aizdomīgu DAF markas transportlīdzekli, lai veiktu nepieciešamo pārbaudi, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Pārbaudot vadītāja dokumentus, viņa izelpā bija jūtama alkohola smaka. Vīrietim veica alkohola koncentrācijas mērījumu un izrādījās, ka viņš atrodas vairāk nekā 2 promiļu stiprā alkohola reibumā. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, DAF vadītājs, 1971. gadā dzimis vīrietis, policijas darbiniekam piedāvājis kukuli 500 eiro apmērā. Saistībā ar notikušo attiecībā pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess.

Pašlaik vadītājam ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Par šo pārkāpumu viņam draud administratīvais arests no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

Jāpiebilst, ka vīrietim draud arī kriminālatbildība par kukuļa piedāvāšanu policijas darbiniekam, par ko, saskaņā ar Krimināllikumu, paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbi vai naudas sods.