„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.6 °C
daļēji mākoņains

„Sniegpulkstenīte” aicina piedalīties velokrosā

sniegpulkstenite.lv

12. maijā Stropu mežā notiks piektais „Daugavpils velokross”, kurā mērosies spēkiem gan pieredzējuši riteņbraucēji, gan pavisam jauni sportisti. Atkarībā no vecuma, pieaugušie dalībnieki veiks vienu, divus vai trīs apļus (apļa garums – 6,5 km).

Šogad Latvijas riteņbraukšanas federācija piešķīra Daugavpils velokrosam trešo kategoriju MTB klasē. Tādējādi visi sportisti, kuri piedalās amatieru turnīros, var droši braukt, piedalīties velokrosā un saņemt par to )ja ir licence) gada ieskaites punktus.

Starts tiks dots stāvvietā pie Stropu aktīvās atpūtas un sporta trases:

  • 10.00 – bērnu starts
  • 12.30 – pieaugušo starts

Pieteikšanās internetā – līdz 9. maijam mājas lapā velokross.sniegpulkstenite.lv. Bērni var nereģistrēties – savus numurus viņi saņems sacensību vietā, savukārt pieaugušie tiek aicināti nekavēties ar reģistrāciju.

Sacensību rīkotāji – tūrisma klubs „Sniegpulkstenīte” un Daugavpils domes Sporta nodaļa atgādina, ka, lai piedalītos velokrosā, obligāti jābūt aizsargķiverei (bērniem tās izsniegs uz vietas). Arī velosipēdam jābūt labā tehniskā stāvoklī, jo trase virzās pa šķēršļotu apvidu – takas, pauguri, smiltis un gravas.

Pagājušajā gadā vīriešu konkurencē uzvarēja Lauris Purniņš (komanda „MySport”) no Pļaviņām, sievietēm labākā bija Vija Frīda (TK „Sniegpulkstenīte”).