„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī sacentās spiningotāji

Egita Terēze Jonāne

1. maijā Darba svētki izvērtās par aktīvu atpūtu tiem, kuri Lielajā Stropu ezerā piedalījās Daugavpils spiningošanas sacensībās „Pavasara līdaka 2018”. Vadims Titovs izvilka 7 kg smagu līdaku. „Noķēru līdaku ar vobleru pāris simts metrus no krasta. Pacīnījāmies dažas minūtes, un zivs bija laivā. Veiksmes stāsts ir pavisam vienkāršs. Mēs ar ekipāžas biedru Oļģertu pazīstam šo ezeru ļoti labi. Lai gan pēdējos trīs gadus makšķerējam samus Daugavā, jo Lielajā Stropu ezerā noteikts aizliegums izmantot laivas ar lielas jaudas motoriem, tomēr mūsu copes vietas šeit ir palikušas tās pašas,” teica Vadims. Viņš saņēma gan kausu kā lielākā loma īpašnieks, gan zelta godalgu, jo ar Oļģertu Lauci uzvarēja arī komandu vērtējumā. Oļģerts atzinās, ka viņam norāvās gandrīz 8,5 kg smaga līdaka vienkārša iemesla dēļ - bija aizmirsis zvejas sietu.  

Paveicās arī Andrejam Jurinovam un Valērijam Vaivodišam, proti, viņi ar 4,13 kg lomu (divas līdakas) ierindojās otrajā vietā, tikmēr Kaspars Runčs un Māris Stalidzāns ar 4,02 kg lomu (trīs līdakas) ierindojās trešajā vietā.

Savukārt individuālajā vērtējumā pirmā godalga piešķirta Sergejam Undrulim, kurš ar 3,14 kg smagu lomu pārspēja Juriju Samsonovu (2. vieta, 1,08 kg) un Pēteri Porieti (3. vieta, 0,97 kg).  

Sergejs Danu un Aleksandrs Ivčenko noķēra lielākos asarus

Speciāla balva piešķirta gan triju lielāko asaru (katrs svēra gandrīz 0,6 kg) īpašniekiem Sergejam Danu un Aleksandram Ivčenko, gan jaunākajam dalībniekam Kārlim Rasim (19 gadi). Asari ganās tuvāk krastam un tos var pievilināt ar vienkāršu mānekli - silikona zivtelēm, teica S. Danu.  

Pilnu rakstu lasiet 8.maija numurā.