„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Piedrujas pagastam – 400

Publicitātes foto

25. un 26. maijā notiks Piedrujas pagasta 400 gadu jubilejas svinības,  pastāstīja Piedrujas tautas nama vadītāja Zita Lukša.

Pirmajā dienā tiks atklāta fotogrāfiju izstāde „Piedruja varavīksnē”, uzklāts baltais svētku tējas galds un notiks ilgdzīvotāju, kuriem ir 90--100 un vairāk gadi, sumināšana „No pagātnes nākotnē”.

Otrajā dienā pie Piedrujas robežpārejas punkta bērni ielaidīs Daugavā pašu darinātas laivas un kuģīšus kā sveicienu no 400 gadus vecās Piedrujas 100 gadus jaunajai Latvijai. Turpat notiks patriotisma stunda, ko vadīs robežsargi.

Vēlāk bērni apmeklēs atrakcijas, bet pieaugušie muzejā iepazīs Piedrujas vēsturi. Ieplānots arī svētku gājiens no robežpārejas punkta līdz estrādei, kur izskanēs koncerts „Dziedam kopā ar draugiem” un tiks rādīta Piedrujai veltīta fotogrāfiju retrospektīva.

Svētkos piedalīsies Drujas (Baltkrievija) pašvaldības pārstāvji un baltkrievu un kaimiņu pagastu kolektīvi.   

Komentāri

12.05.2018 12:09
Anna
No kurienes šis cipars 400 ņemts? Labāk par vēsturi būtu pastāstījuši, nekā par svinībām.