„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Sajūtu dārzā kuplos ābeles un rozes

Egita Terēze Jonāne

5. maijā Daugavpils Neredzīgo ciemā sajūtu dārzā redzes invalīdiem rosījās talcinieki. Tika stādītas cilvēku un organizāciju dāvinātās rozes, ābeles, riekstkoki, tūjas un citi košumkrūmi un koki. Sajūtu dārza idejas autore un talkas rīkotāja Neredzīgo ciema padomes priekšsēdētāja Ludmila Gorska ar domubiedriem sarīkoja arī Baltā galdauta svētkus un pateicās visiem atbalstītājiem un ziedotājiem.

No Neredzīgo ciema iedzīvotājiem var mācīties citi, kā pašu rokām izveidot sakoptu, skaistu vidi, teica Inna, kura talkoja kopā ar vīru Jevgeņiju un dēlu Ruslanu. „Mūsu ciems ir ļoti draudzīgs. Sveicinām cits citu, talkojam un svinam svētkus kopā. Šodien kopā stādām kokus sajūtu dārzā. Tā ir brīnišķīga sajūta -- radīt kopā kaut ko skaistu,” uzsvēra Inna.

Daugavpils domes deputāts Jānis Lāčplēsis atbalstīja sajūtu dārza projektu, būdams vēl domes vadītājs, viņš atminējās, kā Neredzīgo ciema iedzīvotāji sakopa ezera krastu un kā tapa sajūtu dārza projekts: „Jūs paši sakopāt savu pagalmu un ezera krastu. Tāpēc Daugavpils domei bija viegli iesaistīties šajā projektā.”   

Pilnu rakstu lasiet 11.maija numurā.