„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Sporta skolas reorganizācija – 6 jauni kadri plus 25 000 eiro

pexels.com

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē deputāti noklausījās pašvaldības Sporta nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Mihaila Jenbajeva ziņojumu par sporta skolas reorganizāciju. Pašlaik uz šīs izglītības iestādes bāzes plānots izveidot vismaz trīs jaunas struktūras – Daugavpils ledus skolu, Individuālo sporta veidu skolu un Komandu sporta veidu skolu.

Reorganizācijas plānā paredzēts sporta izglītības iestādi „Futbola centru Daugavpils” pārsaukt par „Daugavpils futbola skolu”. Visas formalitātes, tostarp vadītāju amatu konkursu rīkošana, jānokārto un jāveic līdz šī gada 1. jūlijam. Kopumā šim procesam būs nepieciešami papildus 25 000 eiro, kurus ņems no domes rezerves fonda. Kopējais darbinieku skaits pieaugs par sešiem cilvēkiem.

Sporta skolas reorganizācija nepieciešama, lai varētu efektīvi izmantot līdzekļus, kuri tiek saņemti gan no pašvaldības budžeta, gan dažādām sporta federācijām. M. Jenbajevs atzīmēja, ka faktiski šo reorganizāciju var uzskatīt par atgriešanos pirmskrīzes periodā, kad pilsētā bija vairākas sporta skolas. Tolaik, finansējuma samazinājuma dēļ, pilsētai nācās apvienot struktūras. Savukārt tagad, sekojot Liepājas piemēram, Daugavpils var atgriezties pie agrākā administratīvās pārvaldes formāta.

Galīgais lēmums par reorganizācijas plānu tiks apstiprināts pilsētas domes sēdē.

Uzziņai

  • Pašlaik Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolā mācās aptuveni 1800 audzēkņi, kuri nodarbojas ar 18 sporta veidiem.
  • Daugavpils ledus skolā tiks iekļauts ne tikai hokejs un daiļslidošana, bet arī mākslas un sporta vingrošana.
  • Individuālo sporta veidu skolā bērni nodarbosies ar boksu, paukošanu, tenisu, peldēšanu, vieglatlētiku utt.