„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Vasaras darbam piesakās mazāk

pexels.com

9. maijā noslēdzās skolēnu pietiekšanās darbam vasarā Daugavpils novadā. Uz 172 piedāvātajām vakancēm pieteikušies vairāk nekā 170 skolēni vecumā no 14 līdz 19 gadiem, informē Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinators Jāzeps Krukovskis.

Tas gan esot krietni mazāk, nekā pērn. „Pieteikumu skaits sarūk līdz ar skolēnu skaita samazināšanos novadā,” norāda J. Krukovskis. Lai gan pieteikšanās noslēgusies, iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka būs arī skolēni, kas pagastu pārvaldēs par darba iespējām sāks interesēsies tikai vasaras sākumā.

Tāpat var prognozēt, ka būs vakances, kas netiks aizpildītas. Galvenais iemesls – darba vieta atrodas pārāk tālu no skolēna dzīvesvietas. „Piemēram, no Naujenes pagasta pieteikušies daudzi skolēni, bet viņiem nav iespējas tikt uz Tabori vai Salienu,” skaidro J. Krukovskis. Interesanti, ka darbam lauksaimniecībā pieteikušies maz, bet labiekārtošanā – daudz. Visvairāk skolēnu piesakās darbam tūrisma objektos. Vislielāko vakanču skaitu šogad piedāvā SIA „EC Durbe” Salienas pagastā, Lielbornes muiža meklē 13 labiekārtošanas darbu veicējus un trīs mārketinga asistentus.

Rezultātus plānots paziņot līdz 21. maijam, bet skolēni strādās laika posmā no 4. jūnija līdz 31. augustam. Noteikumi paredz, ka skolēns dienā drīkst strādāt ne vairāk kā četras stundas. Darba samaksa ir valstī noteiktās minimālās stundas likmes apmērā, bet lauksaimniecībā nodarbinātie varēs saņemt par 10% vairāk.