„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Eglainieši atsakās no apsaimniekošanas maksas

Daudzdzīvokļu māju Raiņa ielā 15 iedzīvotāji apsaimniekos paši // Foto: Egita Terēze Jonāne

Eglaines pagasta daudzdzīvokļu mājas Raiņa ielā 15 iedzīvotāji atteicās no apsaimniekošanas maksas, tāpēc Ilūkstes pašvaldība nodeva mājas pārvaldīšanas tiesības dzīvokļu īpašniekiem.  

Mājas Raiņa ielā 15 iedzīvotāji Marija un Ziga Bacāni pastāstīja, ka devušies uz SIA „Ornaments” un jautājuši, kāpēc mājā nekas netiek darīts un kāpēc ir palielināta apsaimniekošanas maksa, lai gan Raiņa mājas 15 iedzīvotāji nav parakstījuši līgumu. „Mēs maksājam apsaimniekošanas maksu 0,04 eiro/m2. Pagājušā gada jūnijā atbrauca SIA „Ornaments” pārstāvji, un mājas Raiņa ielā 11 un pārējo māju iedzīvotāji noslēdza līgumu, ka maksās apsaimniekošanas maksu 0,11 eiro/m2. Mēs līgumu neparakstījām, jo nebija mājas vecākā. Taču pēc jaungada SIA „Ornaments” atsūtīja mums vēstuli, ka jāmaksā jau 0,17 eiro/m2, un tai skaitā 0,08 eiro/m2 uzkrājuma fondā. Kad aizbraucām pie viņiem, mums skaidroja, ka varam atteikties no apsaimniekotāja. Mēs uzrakstījām iesniegumu, ka atsakāmies no mājas apsaimniekošanas maksas. Labāk vāksim naudu un darīsim paši,” teica Marija. 

Deviņos gados, kopš SIA „Ornaments” apsaimnieko Eglaines daudzdzīvokļu mājas, Raiņa ielā 15 nav nekas darīts, iedzīvotāji paši apmaksāja jaunās durvis, stāsta Ziga. Deviņus gadus lūdzām uzlikt kanalizācijas akai metāla vāku (tagad tur ir koka vāks), lai karstā vasarā nav smaku, taču tas nav izdarīts. Ja uzņēmumam nav naudas, tad jāpiedāvā jauni pakalpojumi, piemēram, malkas zāģēšanu vai sagādāšanu, mazdārziņu aparšanu utt. Turklāt šogad noteikto apsaimniekošanas maksu bija jāapspriež kopsapulcē, bet tas netika darīts,” teica Ziga. 

Pilnu rakstu lasiet 18. maija numurā.