„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Krāslavas pils staļļus piepilda ar jaunu saturu

Senie staļļi pārtop par Amatu māju // Foto: Egita Terēze Jonāne

Būvnieki rosās senajos Krāslavas pils kompleksa staļļos, kur taps Amatu māja. Krāslavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe „Latgales Laikam” pauž, ka ēkas jumta, kā arī iekštelpu pārbūves projekts noslēgsies jūnijā, pēc tam staļļi iegūs jaunu saturu.

Stāsta I. Dzalbe: „Amatu mājas pirmajā stāvā atradīsies ekspozīcija „Pi vīna golda” un telpas Latgales kulinārā mantojuma ēdienu demonstrējumiem un degustācijai,  bet otrajā stāvā - novadnieka Valentīna Zlidņa piemiņas istaba. Turpat staļļos tiks realizēts vēl viens pašvaldības projekts, ko iniciējis Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs, proti, tiks ierīkots Amatniecības centrs, kur darbosies kulinārā mantojuma, keramikas, rokdarbu un kokapstrādes darbnīcas.”

Amatu mājas pārbūvi finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, bet Amatniecības centra izveidi – Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programma un Krāslavas novada pašvaldība.   

Tā kā pamazām tiek papildināti parka apstādījumi, tad krāslavieši arī šogad veidos tādas ziedu dobes un stādīs tādus kokus, kādus ieteiks ainavu arhitektes, piebilst Ināra Dzalbe.

Tāpat Krāslavas novada pašvaldība, piesaistot ES finansējumu, īsteno virkni citu projektu gan pagastos, gan Krāslavā.

Šogad noslēgsies Krāslavas stadiona rekonstrukcija, to izmantos vairākas izglītības iestādes, turpina I. Dzalbe.

Tikmēr Lauku atbalsta dienesta administrētais ES finansējums tiks ieguldīts pašvaldības grants ceļu pārbūvē, uzsver I. Dzalbe. Šogad plānots pārbūvēt ceļu St. Krāslava-Vilmaņi, Meža Doski-Žaunerāni un  Kalnieši-Pakuliški posmus.

Pašvaldība Eiropas Reģionālās attīstības fonda un savu finansējumu ieguldīs degradēto teritoriju sakārtošanā. Proti, plānots attīstīt ražošanas zonu Krāslavā Indras ielā, kā arī sakārtot pašvaldības ēku Tirgus ielā.

„Latgales Laiks” jau rakstīja par loģistikas parka projektu Patarniekos. Kā teica I. Dzalbe, pēc saskaņošanas ar ministrijām tam jau šogad tiks izstrādāts būvprojekts.

Savukārt jau vasaras nogalē Indrā darbu sāks Laimes muzejs. Pašvaldība telpu aprīkošanā iegulda Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un savus budžeta līdzekļus.