„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Muzeju maratons

Tērpu un deju daudzveidība Martas ballē // Foto: Jeļena Čursina

Daugavpilieši un pilsētas viesi Muzeju naktī varēja apmeklēt 12 iestādes, kuras piedāvāja daudzveidīgas ekskursijas un izklaides. Vienlaikus šajā vakarā cietoksnī otro gadu pēc kārtas notika Martas balle.

Starptautisko muzeju dienu atzīmē 18. maijā, savukārt akcija „Muzeju nakts” tiek rīkota jau kopš XX gadsimta beigām un kļūst aizvien populārāka. Šogad tās vadmotīvs bija „Šūpulis” kā Latvijas valsts dzimšanas simbols.

Martas ballē šoreiz bija vēl vairāk izklaižu. Otro gadu pēc kārtas pasākums pulcina plašu apmeklētāju pulku. Daudzi iedzīvotāji uzskata, ka balle harmoniski iekļaujas Muzeju naktī, taču daži domā, ka Muzeju nakts balles dēļ tiek „pārslogota”, tāpēc piedāvā to pārcelt, piemēram, uz augustu.

„Martas balle tik daudz ko piedāvā, ka atsevišķi pilnvērtīgi svētki sanāktu arī bez Muzeju nakts, turklāt cietoksnī Muzeju naktī pietiek ar Rotko centru vien,” uzskata daugavpilieši Irina un Artjoms Krasovski.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja Ruta Ģiptere saka, ka pie viņiem Muzeju naktī bija gada daudz apmeklētāju, turklāt daudzi no viņiem nāk uz muzeju regulāri. Taču var just, ka Martas balle tomēr ir „atņēmusi” apmeklētājus. „Ja šis pasākums notiktu citā dienā, mums būtu iespēja gan paskatīties, gan piedalīties tajā,” viņa saka.

Pilnu rakstu lasiet 22. maija numurā.