„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Līvānu novadā kontrolē atkritumu šķirošanas punktus

pexels.com

Līvānu novada pašvaldība pastiprināti kontrolē sadzīves atkritumu šķirošanas punktus, lai ierobežotu nelegālu atkritumu izmešanu.

Kā „Latgales Laikam” pastāstīja Līvānu novada domes vides inženiere Gunita Vaivode, notiek dežūras sadzīves atkritumu šķirošanas punktos, kur tiek pārbaudīts, vai ir noslēgts atkritumu apsaimniekošanas līgums un vai atkritumu radītājs ir piesaistīts konkrētajam punktam.

Dežūrās, kurās piedalās kārtībnieks un vides inženiere, noskaidrots, ka iedzīvotāji konteineros vai pie konteineriem atstāj celtniecības atkritumus, elektropreces, kas nav atļauts, savukārt atkritumu savākšanas punktos izmet nešķirotus atkritumus. Pašvaldība sastāda administratīvo pārkāpumu protokolus un, saskaņā ar saistošajiem noteikumiem, drīkst piemērot naudas sodus līdz 140 eiro fiziskām un 700 eiro juridiskām personām.

Tāpat pašvaldība turpina uzlabot sadzīves atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūru, uzsvēra G. Vaivode. Šogad Līvānos tiks izveidoti divi jauni atkritumu šķirošanas punkti un dažviet tiks uzstādītas videonovērošanas kameras.

Lai mazinātu stihisko izgāztuvju skaitu pagastos, SIA „Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” slēdz līgumus ar mājsaimniecībām. Tuvākajā laikā tiks apzināta informācija, cik iedzīvotāju nav noslēguši līgumus, piebilda G. Vaivode.