„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Dome cer uz drīzu promenādes projekta startu

Aleksandrs Rube

2016. gadā tika sperti pirmie soļi Daugavas promenādes (no Gajoka līdz Daugavpils cietoksnim) tapšanā, taču kopš tā laika šis projekts gandrīz nav izkustējies no vietas. Tagad, pēc daudzām pārmaiņām un kadru pārbīdēm atbildīgajā firmā SIA „Baltex Group”, šis projekts ir jāiesniedz Būvvaldē.

18. maijs bija nozīmīgs datums Rīgas SIA „Baltex Group” – šajā dienā firmas pārstāvji tikās ar pilsētas vadību sakarā ar projekta dokumentācijas iesniegšanas galīgo datumu. Šis process ir ievilcies uz veseliem diviem gadiem. Izpildītāji, no savas puses, akcentēja problēmu – slikti uzstādīti uzdevumi un sarežģīta savstarpēja sadarbība ar dažādām domes struktūrām. Taču projektētāji atzīmēja, ka ceļu būves inženieris, kurš strādāja firmā, vēlāk tika atlaists nekvalitatīvā  darba dēļ. Tas arī bija upes promenādes projekta novilcināšanas galvenais iemesls.

Pilsētas dome cerēja, ka garo gājēju un veloceliņu izbūvi gar Daugavu varēs sākt jau šī gada sākumā. Taču projektētāju kavēšanās dēļ šie plāni izjuka, un pašvaldībai draudēja liela soda nauda, kas tiek iekasēta par lēnu ES fondu līdzekļu apgūšanu. Pilsētas vadība uzsver – ja projekts netiks īstenots noteiktajā laikā, viņiem būs jāvēršas augstākstāvošās instancēs ar prasību aizliegt SIA „Baltex Group” turpmāk piedalīties pašvaldību konkursos.

Rezumējot tikšanos ar projektētājiem, domes izpilddirektore Inga Goldberga atzīmēja, ka pilnībā pabeigts un ekspertu apstiprināts projekts jāiesniedz pilsētas Būvvaldē piektdien, 25. maijā.

Uzziņai

  • Daugavas promenādes būvniecības izmaksas ir aptuveni 1 miljons eiro. Vairāk nekā 90 000 eiro no šīs summas tika piešķirti SIA „Baltex Group”.
  • Izņemot celiņus, projektā paredzēti dažādi gleznaini elementi, atpūtas vietas un piestātnes upes krastā. Promenādes vizualizāciju var apskatīt pilsētas domes lielajā konferenču zālē.
  • Promenādes projekts, ja tas tiks īstenots, būs lielisks dambja papildinājums, kuru plānots uzbūvēt Ruģeļu mikrorajonā. Tādējādi varētu tikt izveidots maršruts Ruģeļu ūdenskrātuve—Daugavpils cietoksnis, kura kopgarums būs 5 kilometri.