„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Latvija cīnās par iekļūšanu zelta līgā

Sergejs Kuznecovs

Aizvadītajā nedēļā Daugavpilī norisinājās Latvijas volejbola izlases spēles, kura startēja Eiropas sudraba līgā. Grupā ar Latvijas komandu spēlē Austrija, Kosova un Maķedonija.

Valstsvienība pirmo reizi pēc 11 gadiem startē Eiropas līgā un pirmie rezultāti ir ļoti cerīgi. Pirmajā spēlē izbraukumā ar Austriju izcīnīta uzvara – 3:1, pēc tam gūti panākumi Daugavpils Olimpiskajā centrā. 23. maijā Latvija pieveica Maķedoniju – 3:0, bet 26. maijā – Kosovu (3:0).

Tādējādi Latvijas izlase ir grupas līdere. Nākamās spēles valstsvienība aizvadīs Kosovā un Maķedonijā, bet grupu turnīrs noslēgsies 6. jūnijā Jelgavā, kur Latvijas komanda sacentīsies ar Austriju.

Latvijas izlases sastāvā bija četri Daugavpils BJSS audzēkņi – Toms Švāns, Deniss Petrovs, Andis Cimoška un Aleksandrs Kudrjašovs.

Sudraba līgā spēlē astoņas komandas, tās sacenšas divās grupās. Pirmās divas komandas no katras grupas turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs. Uzvarētājs pāries uz zelta līgu.