„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Ģimenes sacentās peldēšanā Ilūkstes baseinā

Dinija Jemeļjanova

Lielākā motivācija bērniem tiekties pēc sasniegumiem reizēm ir pozitīvs vecāku piemērs – nebaidīties izaicināt pašiem sevi. 27. maijā Ilūkstes novada Sporta skolas baseinā norisinājās atklātās sacensības peldēšanā „Ciemos Ūdensvīra pasaulē”, kurās vecāki tika aicināti savas atvases atbalstīt nevis tikai no skatītāju vietām, bet arī lecot līdzi baseinā.

Svētdienas pēcpusdienā Ilūkstes baseinā pulcējās 12 ģimenes, vairāk nekā 40 dalībnieki. Pirmo reizi pēc iespējas precīzākai vērtēšanai tika izmantota jauna sistēma, kas piefiksē peldējuma sākumu un beigas. Sacensību dalībnieki  tika vērtēti sešās vecuma grupās, bet vecākiem bija jāveic 50 metru stafete.  

Vorslovu ģimene ceļu uz Ilūkstes sacensībām mēroja no Krāslavas. Dēls Jānis baseinu apmeklē divreiz nedēļā, vecākiem gan izdodas laiku atrast vienreiz nedēļā. „Tagad peldam Krāslavas baseinā, bet pirms tam braucām uz Daugavpili,” stāsta Jāņa mamma. Viņasprāt, peldēšana ir ne tikai nozīmīga prasme, bet arī veselīga dzīvesveida pamats.

 „Mēs, trīs ģimenes no Dunavas, katru nedēļu vedam savus bērnus uz Ilūkstes baseinu trenēties peldēšanā,” divu meitu mamma Inese Straume stāsta, ka arī pati bērnībā Salā regulāri apmeklējusi vietējo peldbaseinu, kas tagad ir slēgts. Līdz maijam bērni baseinu apmeklēja divas reizes nedēļā, uz baseinu veda arī Dunavas pamatskola. „Ilūkste mums ir tuvāk, nekā Jēkabpils,” uzsver Inese.

Ilūkstes novada Sporta skolas peldēšanas trenere Sņežana Bondere pirms sacensībām demonstrē, kā pareizi jāpeld

Arī peldēšanas trenere un pasākuma organizatore Sņežana Bondere atzīmē, ka daudz vairāk aktīvo peldētāju šobrīd ir tieši no apkārtējiem pagastiem vai novadiem, nekā no Ilūkstes. „Gribētos, lai nāk vairāk bērnu,” trenere atzīst, ka bijuši arī tādi, kas uzrādījuši augstu potenciālu, bet dažādu iemeslu dēļ treniņus pārtraukuši. Tāpēc īpaši svarīgs ir vecāku atbalsts. „Ja bērni redz, ka arī vecāki nebaidās un piedalās sacensībās, viņi sāk sevi izaicināt vairāk,” ir pārliecināta S. Bondere. Viņa skaidro, ka rezultātu ģimeņu vērtējumā nosaka gan mammas, gan tēta, gan bērnu sniegums.

Sacensību noslēgumā trenere īpaši uzteica Vitālija Radzeviča (2009. dz. g.), Arīnas Rodionovas (2008. dz. g.) un Katrīnas Ķīses (2002. dz. g.) sasniegumu, viņi šogad savas spējas veiksmīgi pierādīja Tartu (Igaunija) sacensībās “Räimeralli” vairāk nekā 120 dalībnieku konkurencē.