„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

„Karstākā” sezonas spēle

Sergejs Kuznecovs

Latvijas sieviešu futbola pirmās līgas spēles saturs, kurā sacentās „Daugavpils” un „Olaine”, pilnībā saskanēja ar laika apstākļiem. Karstā saule, sporta laukums ar sintētisko segumu neveicināja ne ātrumu, ne piespēļu precizitāti, ne ātru domāšanu.

Bija atsevišķas abpusējas epizodes, kad spēlētājas uz mirkli pamodās no „snaudas”, kuru uzdzina svelošā saule, taču kopumā klajās smagi un kājas nenesa uz priekšu. Lai nogādātu bumbu no savas zonas pretinieču soda laukumā, bija jāpieliek milzumdaudz pūļu. Savukārt kļūdu pārpilnība jau pašā sākumā noslāpēja jebkuru uzbrukumu. Pirmajās 45 minūtēs vārti netika gūti. Taču spēles otrajā puslaikā, lai gan spēles satura ziņā nekas kardināli nemainījās, vārtu gūšanas ziņā tika pārspētas visas cerības. Bumba pabija vārtos četras reizes un rezultāts kļuva 2:2.

„Daugavpils” treneris Deniss Sarafaņuks: „Nevar teikt, ka pretinieces bija vājas. Ar komandu „Olaine” mums vienmēr ir bijušas smagas spēles. Turklāt šoreiz spēles ritējumu ietekmēja karstums. Šādos laika apstākļos mēs neprotam cīnīties, kā rezultātā laukumā tiek pieļautas daudzas kļūdas. Cieta arī lēmumu pieņemšanas ātrums, lai gan pirmajā periodā bija daži momenti. Pēc pārtraukuma labāk nekļuva, traumu guva viena no komandas līderēm Viktorija Vengreviča. Viņa nospēlēja līdz beigām pirmo puslaiku, bet pārtraukumā kļuva skaidrs, ka turpināt spēli savā pozīcijā nespēs, un, lai nebūtu jāveic nomaiņas, mēs nedaudz pārkārtojāmies.

„Daugavpils” treneris Deniss Sarafaņuks

Izdevās pirmajām gūt vārtus, taču neizdevās mainīt spēles gaitu. Nebija līderes, kura uzņemtos galveno lomu. Tomēr, vērtējot spēles saturu un pat dažus momentus, var teikt, ka neizšķirtais rezultāts un viens punkts ir gūts pelnīti.”

Pilnu spēles statistiku lasiet 29. maija numurā.