„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Cietoksnī atklās mākslas galeriju

Drīzumā šeit būs mākslas darbi // Foto: Aleksandrs Rube

7. jūnijā pl. 16:00 Daugavpilī cietoksnī, bijušā provīzijas veikala pirmajā stāvā (Nikolaja ielā 9), atklās jaunu studiju – salonu „Baltais zirgs”, kur izstādīs Daugavpils mākslinieku asociācijas locekļu darbus. Praktisks pielietojums tiks rasts arī citām šīs ēkas telpām.

Pilsētas māksliniekos šis notikums izraisa dalītas jūtas. No vienas puses, tiek labiekārtots vēl viens Daugavpils cietokšņa stūrītis, ir vieta galerijai, par kuru viņi jau sen sapņo. No otras puses, ņemot vērā ne visai labo agrāko asociācijas galeriju pieredzi (piemēram, bijušajā grāmatu veikalā „Globuss”), gandrīz neviens nesaista ar šo jauno vietu nopietnas cerības. Taču, tajā pat laikā, izveidota interesanta un ne tik formāla alternatīva Marka Rotko mākslas centram, galerijā gleznas un dažādus mākslas objektus varēs iegādāties uzreiz.

Galvenais nopelns šīs vietas atklāšanā (agrāk šeit notika reiva ballītes) ir biedrības „Atmiņu lāde” dalībniekiem Irēnai Voitānei un viņas dzīvesbiedram Oļegam Fogelmanim, kā arī cietokšņa pārvaldniekam Jānim Ostrovskim. Jāpiebilst, ka tuvākajā laikā senlaicīgo kleitu ekspozīcija, kura agrāk atradās Nikolaja vārtos, pārcelsies uz šo ēku. Visus šos gadus  ekskluzīvie tērpi tika glabāti neatbilstošos apstākļos. Turklāt tūrismu plūsma pagāja garām unikālajai modes izstādei. Pārcešalnās uz jaunajam telpām, iespējams, novērsīs šo netaisnību.

Senlaicīgo tērpu izstāde pārcelsies uz jaunām telpām

Pilnu rakstu lasiet 5. jūnija numurā.