„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

„Skonto” sagādā „Daugavpilij” sāpīgu zaudējumu

Sergejs Kuznecovs

„Daugavpils” futbolisti spēlē ar ”Skonto” saņēma pamatīgu pliķi. Latgales klubs pirmo zaudējumu piedzīvoja savā laukumā, turklāt ar graujošu rezultātu – 1:5.

Pirmais puslaiks nevēstīja neko sliktu. Trauksmes zvans bija pirmās piespiedu maiņa „Daugavpils” komandā, taču, kā šķita, situāciju tas pārāk neietekmēja. Pretinieki pārmaiņus devās uzbrukumos, taču izveidot spilgtus un bīstamus momentus nevienam neizdevās.

Pēc pārtraukuma viesi pārņēma iniciatīvu un pirmie guva vārtus – 0:1. Savukārt „Daugavpils/Progress” gana ātri panāca izlīdzinājumu – 1:1. Līdzsvars bija atgūts, taču uz neilgu laiku. Drīz vien rīdzinieki atkal izvirzījās vadībā – 1:2.

„Daugavpils” steidzās atgūt zaudēto, kā rezultātā cieta aizsardzība un auga sasprindzinājums pie laukuma saimnieku vārtiem. „Skonto” aizvien biežāk pēc katra daugavpiliešu uzbrukuma ātri atgriezās pie Ivana Dubodelova sargātajiem vārtiem.

Viens no šādiem uzbrukumiem beidzās ar soda sitienu, kuru rīdzinieki realizēja, -- 1:3. „Daugavpils” centās mainīt situāciju, taču katrs nākamais uzbrukums izskatījās aizvien nedrošāks, savukārt „Skonto” spēlēja lieliski un sagādāja daugavpiliešiem pirmo zaudējumu.

Edgars Urbāns – vienīgo vārtu autors „Daugavpils” komandā

Pēc veiksmīgā sākuma, kad „Daugavpils” traucās uz priekšu, pieveicot visus pretiniekus, auga arī ticība saviem spēkiem. Turklāt neizšķirts iepriekšējā kārtā ar „Rēzekni” nebija tik sāpīgs, kā šis zaudējums.

Šajā sezonā komanda nokomplektējusi labu sastāvu. Taču radusies cita problēma – atliek kādam „izkrist” no šī mehānisma, un kļūdīties sāk visi. Ja priekšgalā nav Sedrika, nav arī neviena bīstama momenta. Vugars Askerovs pirmajā puslaikā vēl centās cīnīties, bet spēles otrajā daļā vairs nebija pamanāms. Pirmajās desmit minūtēs negatīvu lomu nospēlēja arī divas maiņas (jo īpaši Naisira nomainīšana), taču tā ir spēle, kurās daudz kas var notikt pirmajās minūtēs. Ir sāpīgi zaudēt, vēl jo vairāk ar tādu rezultātu. Taču, iespējams, labāk piedzīvot zaudējumu tagad, kad čempionāts vēl tikai „uzņem tempu”, un izdarīt pareizus secinājumus.

Pilnu spēles statistiku lasiet 2. jūnija numurā.