„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. maijs
Piektdiena
Maija, Paija
+6.1 °C
apmācies

Višķos ieskandināta darbīga vasara

Dinija Jemeļjanova

Svinot vasaras sākumu un atzīmējot aizritējušajā mācību gadā paveikto, 2. jūnijā Višķu pagasta estrādē norisinājās Daugavpils novada bērnu un jauniešu jaunrades festivāls “Svētku prieks”. Saules uzlādētie jaunieši pastāstīja, ka ēnā vien vāļāties šovasar neplāno. Zemeņu laukā vai pašvaldības iestādē -- skolēni brīvlaikā iecerējuši strādāt.

Darbiem sekmīgākais un veiksmīgākais mācību gads šogad izdevies Kalupes pamatskolai un Špoģu vidusskolai. Tās katra savas kategorijas kopvērtējumā uzrādījušas augstākos sasniegumus mācību olimpiāžu rezultātos. Par to un aktīvu darbu interešu izglītības jomā Kalupes pamatskolai novada dome piešķīra  finansiālu atbalstu 250 eiro apmērā, bet Špoģu vidusskolai – 230 eiro. Arī pārējās novada vidusskolas un pamatskolas saņēma pateicības un finansiālu atbalstu mācību iestādei 80 līdz 180 eiro vērtībā.

Festivālā pulcējās 720 Daugavpils novada skolēni: skolu koru un vokālo ansambļu, deju kolektīvu, folkloras kopu dalībnieki, vides eksperimentu komandas, mākslas pulciņa un plenēra dalībnieki, pirmsskolu un novada Sporta skolas audzēkņi, kā arī marionešu teātra, instrumentālā ansambļa un mūsdienu dejas grupas dalībnieki. Viņus visus koordinēt pasākuma organizatorei Jolantai Urbānei palīdzēja 23 brīvprātīgie. Savukārt pirms svētku lielkoncerta estrādes teritorijā notika vides eksperimentu komandu paraugdemonstrējumi, dažādas radošās darbnīcas, kā arī tika izstādīti mākslas plenērā tapušie darbi. Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska atgādināja, ka šis ir Latvijas svētku gads, aicinot šogad paveikto un sasniegto veltīt valsts simtgadei.

Pilnu rakstu lasiet 2. jūnija numurā.