„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Asins ziedošanas izaicinājums “Vienoti dziesmā, dejā un asinsritē”

Publicitātes foto

Valsts asinsdonoru centra asins ziedošanas izaicinājumā “Vienoti dziesmā, dejā un asinsritē” Latgale ieņem otro vietu pārstāvēto kolektīvu skaita ziņā, apsteidzot Kurzemi un Zemgali. 

Jau vēstīts, ka 23. aprīlī Valsts asinsdonoru centrs uzsāka asins ziedošanas izaicinājumu, kurā tiks noskaidroti, Latvijas drosmīgākie un saliedētākie Latvijas kolektīvus, kuri saņems izaicinājuma galveno balvu – braucienu uz kādu no starptautiskā autobusu pārvadātāja “Lux Express” galamērķiem, kā arī saldumu zīmola “Laima” un “Laimas” šokolādes muzejs sarūpētajiem pārsteigumiem.Patlaban dalībai izaicinājumā pieteikušies vairāk nekā 50 kolektīvi – 32 deju un 25 kori, visplašāk pārstāvētais reģions ir Rīga, bet otro vietu ieņem Latgale.

Latgales reģionu visaktīvāk pārstāv deju kolektīvi, izaicinājumā piedalās Jēkabpils Tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Sadancis”, Daugavpils vidējās paaudzes deju kolektīvs “Saime”, Jauniešu deju kolektīvs “Malnava” no Ludzas apriņķa, kā arī vidējās paaudzes deju kolektīvs “Klip-klap”, kas pārstāvu Ludzu.  Koristu kategoriju pārstāv Līvānu novada kultūras centra jauktais koris “RUBUS”.

Asins ziedošanas izaicinājumā var piedalīties līdz 22. jūnijam, bet rezultāti tiks apkopoti un paziņoti jūlijā – XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku nedēļas laikā. Kolektīvi dalību izaicinājumam var pieteikt visu tās norises laiku, rakstot uz e-pastu san@vadc.gov.lv, norādot kolektīva nosaukumu, kopējo cilvēku skaitu kolektīvā, kā arī aptuveno ziedotāju skaitu. Ar izaicinājuma noteikumiem var iepazīties VADC mājaslapā. Akcijas mērķis ir popularizēt asinsdonoru kustību Latvijā, veicināt draudzīgu konkurenci un sadraudzību Latvijas māksliniecisko kolektīvu vidū un vienkārši paveikt labu darbu, ziedojot asinis. Līdz šim kolektīvi, metot izaicinājumu sadraudzības kolektīviem, palīdzējuši iedrošināt ziedot asinis arī citus – gan māksliniecisko kolektīvu dalībniekus, gan atbalstītājus. Tāpat izaicinājums bijis lielisks iedrošinājums uzdrošināties ziedot asinis pirmo reizi.