„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Pilsētnieka kartes ieviešanas termiņš nav zināms

freeimages.com

Domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis pastāstīja jaunumus par Pilsētnieka kartes ieviešanu Daugavpilī. Kā izrādījās, speciālā grupa jau pabeigusi savu darbu, tāpēc kartes iespējamās  ieviešanas vispārējā aina ir vairāk nekā skaidra.

„Diemžēl, koalīcijai radušās domstarpības sakarā ar šī projekta turpmāko virzību,” atzina A. Zdanovskis preses konferencē, „mēs ilgi nespējām vienoties par to, kam jānodarbojas ar kartes tehnisko specifikāciju, -- firmai vai domes algotiem darbiniekiem.”

Pašlaik deputāti vairāk atbalsta otro variantu, kurš neizslēdz ārštata darbinieku algošanu. Turklāt tam jāizsludina atsevišķs iepirkums. Šī uzdevuma veikšanai var būt nepieciešami aptuveni 10 000 eiro. Taču šogad nauda kartes ieviešanai pilsētas budžetā nav piešķirta. Ja šai idejai pievērsīsies nopietni, deputātiem būs jāveic budžeta grozījumi vai jāgaida nākamais gads. Turklāt domes priekšsēdētāja vietnieks atzīmēja – jau nauda būtu ieplānota agrāk un speciālistu darbs noritētu bez kavēšanās, Pilsētnieka kartes izsniegšanu varētu sākt šī gada septembrī.

Atgādinām, ka Rēzeknē analoga „Rēzeknieša karte”, kura dod tiesības braukt bez maksas sabiedriskajā transportā, jau ir spēkā vairāk nekā gadu. Ir arī „Rēzeknes skolēna karte”. Savukārt skolēniem, kuri dzīvo Rēzeknes novadā, ar šo karti ir 50% braukšanas atlaide. Kartei ir arī citas privilēģijas – 10 līdz 50 procentu atlaides precēm un pakalpojumiem dažādos veikalos, aptiekās un citās pilsētas iestādēs. Pašlaik karte izsniegta vairāk nekā 17 000 Rēzeknes iedzīvotāju. Vairākumam no viņiem (pensionāri, invalīdi, maznodrošinātie, barikāžu dalībnieki) karte tika izsniegta bez maksas.