„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Ezerniekos pēta sikspārņus

freeimages.com

Ezernieku pagastā atrastas trīs sikspārņu mītnes, tāpēc Ezernieku saieta nama ļaudis plāno rīkot sikspārņiem veltītus pasākumus.

Ezernieku SN vadītājs Aivars Bačkurs  pastāstīja, ka 15. jūnijā pasākumā „Sikspārņu nakts”, ko rīkoja Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas izglītības centrs „Rāzna”, ar speciālu aprīkojumu varēja saklausīt sikspārņu balsis virs Ežezera. Tāpat sikspārņi pamanīti arī Ezernieku vidusskolas un Bukmuižas Svētā Ludviga katoļu dievnama apkaimē. 

„Tā kā Ezernieku pagasts ir sikspārņu dzīvesvieta, tad plānojam iegādāties speciālu aprīkojumu, lai arī turpmāk rīkotu brīvdabas pasākumus, kas veltīti sikspārņiem. Paldies Dabas izglītības centra „Rāzna” darbiniekiem, kuri kopā ar pētniekiem ir atraduši sikspārņu mītnes Ezernieku pagastā un rīko pasākumu „Sikspārņu nakts” Dagdas un Rēzeknes novadā,” teica A. Bačkurs.