„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+4.8 °C
apmācies

Ilūkstieši vasaras brīvdienās pētīja dižkokus

Ilūkstes novada bērni atpūtās vasaras nometnē „Ziņkārīgā vārna”, kas notika no 8. līdz 21. jūnijam un ko rīkoja Ilūkstes bērnu un jauniešu centrs.

Centra vadītāja Vanda Rimša pastāstīja, ka nometne bija veltīta dižkokiem, tāpēc ilūkstieši, iesaistoties Latvijas valsts simtgades Biroja un Dabas aizsardzības pārvaldes iniciatīvā „LV100 Dižošanās”, kopā ar taksatoru Ati Baginski pētīja interesantus kokus, tostarp dižozolus. Bērni saskaitīja 19 ozolus Ozolu ielā un 146 kastaņas Kastaņu ielā Ilūkstē, turklāt lielākā apkārtmēra 2,87 m ozols aug pie strūklakas, bet varenākais kastanis ar apkārtmēru 2,12 m -- pie daudzdzīvokļu nama Nr. 45.

Ilūkstieši devās arī uz Dvietes pagasta vīnogu selekcionāra Paula Sukatnieka mājām „Apsītes”, kur kopā ar saimnieci Vandu Gronsku tika atklāts 2,70 m liela apkārtmēra ozols un apskatīti daudzi citi interesanti koki, vīnogu dārzs un ekspozīcija.

Notika arī radošās darbnīcas, kurās Ilūkstes bērnu un jauniešu centra skolotājas Mairita, Aija, Lelde, Daina, Olga iemācīja krāsot kokus un lapas mežā, veidot kukainīšus un radīt atklātnes, kā arī uzšūt priekšautu no veca tēta krekla, dejot, iet jautrās rotaļās un svinēt Līgo svētkus. Tika izcepta svētku kūka. 

Tāpat bērni apmeklēja Glaudānu ģimenes mini zoodārzu un Stropu piedzīvojumu trasi „Tarzāns”. Pateicoties Ilūkstes pirmsskolas izglītības iestādes „Zvaniņš” darbiniekiem, bērniem tika sarūpētas garšīgas pusdienas.

Nometnes norises tika iemūžināti fotogrāfijās un videofilmā, kuras autore ir brīvprātīgā Anastasija.


Foto: V. Rimša