„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Bebrenē uzsliets seno cilvēku mājoklis

manabebrene.lv

Bebrenes pagastā Dabas parkā „Dvietes paliene” tapis jauns Vides klases un tūrisma objekts slietenis -- seno cilvēku mājoklis, pastāstīja Bebrenes pagasta pārvaldes vadītāja Benita Štrausa.

Tā kā Dvietes palienē ir liels arheoloģiskais mantojums (bieži tiek atrastas māla lauskas, seni darba rīki utt.), biedrība „Dvietes senlejas pagastu apvienība” nolēma popularizēt šo vietu ar jaunām aktivitātēm. Stāsta B. Štrausa: „Slietenis bija tradicionālais seno cilvēku, kuri dzīvoja pašreizējā Dvietes palienes teritorijā akmens un dzelzs laikmetā, mājoklis. Tas ir mazliet stilizēts, jo ādu, kas klāja slieteni toreiz, ir nomainījusi brezenta drāna. Slietenis tiks apgleznots tā, kā savulaik apgleznoja alu gleznojumus. Jau šoruden senais mājoklis tiks atvērts dabas draugiem, kuri piedalīsies Vides klases nodarbībās, un tūristiem.”

Lai Vides klases dalībnieki varētu vērot Dvietes palienes putnus un savvaļas dzīvniekus no lielāka attāluma, netraucējot tos, ir arī iegādāti speciālie putnu vērošanas binokļi.

Gan slietenis, gan binokļi ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Ilūkstes novada domes finansētā projekta galarezultāts.