„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+4.8 °C
apmācies

Liginišķu laukums – līdzeklis pret stihiskajām izgāztuvēm

Artjoms Stalidzāns

Pagājuši divi gadi, kopš Liginišķos sācis darboties šķiroto atkritumu savākšanas laukums, un tagad šī vieta priecē zaļās domāšanas piekritējus. Šogad pilsētnieku aktivitāte laukumā ievērojami augusi, turklāt pašvaldība turpina meklēt jaunas iespējas cīņā ar stihiskajām izgāztuvēm.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns aicina daugavpiliešus arī turpmāk neaizmirst šī laukuma piedāvātās iespējas. Liginišķos var nodot vienu veco riepu komplektu (rēķinot uz vienu transporta līdzekli), lielgabarīta atkritumus – gultas, krēslus, skapjus, dažādu sadzīves tehniku. A. Pudāns atzīmē, ka iedzīvotāji ved arī durvju un logu rāmjus, taču citus celtniecības atkritumus tāpat izgāž mežā vai citās attālākās pilsētas vietās, tādējādi ignorējot uzņēmuma „Eko Latgale” un „Poligons Cinīši” pakalpojumus.

Sāpīgs jautājums joprojām ir izgāztuve starp garāžām Balvu ielā. Aivars Pudāns informēja, ka šeit nav garāžu kooperatīva, jo šīs organizācijas cenšas uzturēt kārtību un tīrību. Balvu ielā atkritumus izmet gan privāto, gan pašvaldības garāžu īpašnieki. Šo problēmu varētu atrisināt, ja autovadītāji – aktīvisti un pašvaldība noslēgtu līgumu par konteinera uzstādīšanu. Šajā vietā atkritumu kaudzes savāktas jau divreiz, uzstādītas mobilās videonovērošanas kameras un sastādīti 18 administratīvo pārkāpumu protokoli. Kā izrādījās, pārkāpēji ir autoīpašnieki, kuru garāžas atrodas turpat pie izgāztuves.

Visdrīzāk, tuvākajā laikā garāžu zonā Balvu ielā tiks uzstādīta vēl viena kamera, un sodi turpināsies. Tiem, kuri arī turpmāk ignorēs Liginišķu laukumu un citas atkritumu izvešanas iespējas, pašvaldība plāno noteikt daudz stingrāku administratīvo sodu.